Na Lido by sa čoskoro mohli vrátiť život i letná rekreácia

  • Spravodajstvo
  • 5. februára 2014, 11:02
  • Autor:ip

Cyklus debát s názvom Riešenia pre Piešťany pokračoval ďalším stretnutím.

Tentoraz sa hovorilo o využití a oživení – revitalizácii Lida. V komunitnom centre ŽiWell pozvaní hostia v utorok 28. januára riešili otázku starostlivosti a tiež možnosti investovania do tejto centrálnej časti mesta.
Diskusiu viedol poslanec a člen občianskeho združenia Pro Civitate Jozef Malík. K debatnému stolu si prizval krajinnú architektku Evu Wernerovú, riaditeľa piešťanského Povodia Váhu Milana Koščála, ale aj pracovníkov radnice – prednostku Denisu Bartošovú, vedúcu odboru správy Evu Pobjeckú a vedúcu referátu územnej správy Janu Vitkovú.
J. Malík v úvode stretnutia hovoril o histórii Vážskeho ostrova a hlavne Lida. „Osud tejto časti bol neúprosný. Väčšina ostrova bola zarastená náletmi. V roku 2011 E. Wernerová prišla s myšlienkou workshopu s hlavnou témou revitalizácie Lida. Územie akoby nikomu nepatrilo, je to živná pôda pre rôznych asociálov a podobné skupiny. Spomínaný workshop bol prvotnou myšlienkou pre miestne občianske združenia, aby sa aktivizovali a aby sa vrátila zašlá sláva Lida.“

O ďalších návrhoch na revitalizáciu Lida si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 4. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián