Igor Piačka predstaví Dobu nežnú

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 30. januára 2014, 08:44
  • Autor:sita

Základom výstavy sú veľkoformátové obrazy z uplynulých desiatich rokov.

Popredný slovenský maliar, grafik a ilustrátor Igor Piačka predstaví svoju maliarsku tvorbu v Galérii Jána Koniarka v Trnave. Prevažne veľkoformátové obrazy z uplynulých desiatich rokov vystaví pod názvom Doba nežná. Vernisáž bude v piatok 7. februára v Kopplovej vile, výstava potrvá do konca marca.

"Jeho obraz je založený na brilantnej kresbe a invenčných maliarskych postupoch, v ktorých realistický dizajn tela je vyvažovaný symbolikou expresívnejšieho gesta. Igor Piačka vytrvalo hľadá odpovede na svoje otázky, a aj preto sú jeho obrazy neustálym prehodnocovaním už overených postupov,“ napísal kurátor výstavy Ľudovít Petránsky.

Piačka je absolventom špeciálnej grafiky a knižnej tvorby u Albína Brunovského na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, kde neskôr pôsobil ako pedagóg. Od roku 2003 je na voľnej nohe, venuje sa maľbe, grafike, ilustrácii a známkovej tvorbe.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava