Prezident udelil riaditeľovi Národného ústavu reumatických chorôb Rad Ľudovíta Štúra

  • Spravodajstvo
  • 29. januára 2014, 08:22
  • Autor:vd

Prezident republiky Ivan Gašparovič udelil Jozefovi Rovenskému vysoké štátne vyznamenanie – Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy v oblasti zdravotníctva, školstva, vedy a výskumu a za šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí.

Ako ste ocenenie vnímali?
Prišlo to neočakávane. Prekvapilo ma, mal som veľkú radosť! Vnímam ho ako krásny vianočný aj novoročný dar nielen pre mňa, ale i celý tím ľudí, s ktorými som pracoval a pracujem od začiatku môjho nástupu do NÚRCH. Som im preto veľmi vďačný, že mi pomáhali na tejto ceste, a preto Rad Ľudovíta Štúra patrí aj mojim spolupracovníkom.

Do Piešťan prichádzajú mnohí ľudia hľadať zdravie, lebo reuma je veľmi bolestivá choroba. Čo je na nej najhoršie?
Najhoršie? Asi to, že reuma má široký rozsah. Nejde iba o jedno ochorenie. Najzávažnejšie, ktoré riešime, sú zápalové reumatické ochorenia, degeneratívne a metabolické choroby pohybového ústrojenstva a napokon reumatické manifestácie pri vnútorných chorobách a ďalšie.

Ktorým z nich vo vašom ústave venujete najväčšiu pozornosť?
Liečime najmä zápalové, degeneratívne a metabolické ochorenia. Zo zápalových je to najmä reumatoidná artritída, pretože na Slovensku je okolo päťdesiattisíc pacientov s touto diagnózou. Orientujeme sa nielen na dospelých, ale aj na detských pacientov.

Celý rozhovor si prečítate v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa číslo 5, ktoré je v predaji od 28. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 12. mája 2024
Meniny má Pankrác, zajtra Servác