Plánujú modernizovať elektronické služby

  • Spravodajstvo
  • 29. januára 2014, 12:25
  • Autor:ip

Piešťanskí poslanci prijali uznesenie o aktuálnej verzii koncepcie rozvoja informačných systémov mesta.

Na januárovom zasadnutí tak doplnili ďalší dokument, ktorý je potrebný priložiť k projektu elektronizácie služieb miest a obcí ministerstva financií.
Radnica ešte koncom augusta minulého roku predložila na schválenie ministerstvu žiadosť o nenávratný finančný príspevok k projektu e-mesto Piešťany. Jeho cieľom je vybudovanie a sprístupnenie elektronických služieb širokej verejnosti, a to prostredníctvom integrovaného informačného systému mesta. Elektronizácia by mala prebehnúť hlavne v oblasti miestnych daní, ich podávania, riešenie poplatkov či pripomienkovanie uverejnených návrhov. Elektronické služby sú v projekte rozdelené na povinné (33 služieb) a nepovinné (23 služieb). Súčasťou sú i povinné a nepovinné služby do mobilu.
„Vzhľadom na zložitosť jednotlivých procesov sme už spustili verejné obstarávanie, ktoré musí byť spracované tak, aby sme projekt stihli realizovať. Robíme teda prípravné kroky k spusteniu celého postupu. Z ministerstva máme informácie, že spracovaný projekt je po formálnej stránke v poriadku. Preto sa pripravujeme na najrozsiahlejšiu časť zabezpečenia hardvérového a softvérového vybavenia,“ povedala pre Piešťanský týždeň prednostka radnice Denisa Bartošová.
Primátor mesta Remo Cicutto doplnil, že projekt je dlhodobý a podľa hrubých odhadov radnice by k jeho schváleniu mohlo dôjsť v prvom polroku 2014. Všetky činnosti – realizácia budú musieť uzatvoriť do októbra 2015.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia