Obnova pešej zóny v Trnave bude pokračovať vo februári

  • Spravodajstvo
  • 29. januára 2014, 16:05
  • Autor:sita

Termín dokončenia rekonštrukcie Hlavnej ulice stanovený na polovicu mája platí.

Obnova Hlavnej ulice v Trnave bude po päťtýždňovej prestávke pokračovať od začiatku februára štvrtou, záverečnou etapou. Prvé tri etapy sú už v predčasnom užívaní, celá stavba bude skolaudovaná až po jej celkovom dokončení. Dušan Béreš z Mestského úradu v Trnave potvrdil, že zmluvne potvrdený termín dokončenia v polovici mája stále platí.

Štvrtá etapa začne demontážou prvkov z pôvodnej pešej zóny a búracími prácami, ktoré nie sú závislé od počasia. Okrem kladenia nového povrchu ešte zostáva vysadiť zeleň a namontovať umelecké prvky.

Verejnú súťaž na dodávateľa vyhrala skupina firiem vedená spoločnosťou OHL ŽS z Brna s cenou takmer dva milióny eur. Dodávateľom osvetlenia a iluminácie za takmer pol milióna eur je spoločnosť Siemens. Súčasťou obnovy pešej zóny budú aj fontány, nová zeleň vrátane stromov a úplná výmena drobnej architektúry. Rekonštrukčné práce sa začali vlani v apríli.

Autormi projektu obnovy verejných priestorov Hlavnej ulice v Trnave sú Dušan a Christo Dókovci. Pešia zóna je po novom rozčlenená po dĺžke na tri pruhy, stredný je z prírodnej žuly, okrajové z betónovej dlažby. Obnovu pešej zóny v Trnave financuje mesto z rozpočtu.

Trnavu v tomto roku čaká aj obnova Hviezdoslavovej ulice v centre za 450-tisíc eur a drobné úpravy Trojičného námestia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia