V Piešťanskom týždni 5/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. januára 2014, 14:11
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Krížová cesta Krajinského mosta
Krajinský most v Piešťanoch dodýchava už od minulého storočia. Zrazu je čiastočná rekonštrukcia otázkou niekoľkých týždňov a ruka v ruke s ňou aféra dokazujúca úbohosť jej prípravy. Statici diagnostikovali stav mosta stupňom VI. – veľmi zlý. Za ním nasleduje už len stupeň VII. – stav chatrný. Označuje chyby vyžadujúce „okamžitú nápravu k odvrátenie hroziacej katastrofy“. Počkáme si? Prekvapujúce zistenia sú Témou nového vydania Piešťanského týždňa.
Požiadajú o grant na nové využitie Kolonádového mosta
Prednostka piešťanskej radnice Denisa Bartošová oboznámila poslancov zastupiteľstva s investičnými akciami, ktoré mesto plánuje na tento rok. Plénu v krátkosti predstavila aj grant ministerstva, na základe ktorého chce radnica žiadať financie na využitie Kolonádového mosta na osvetovú činnosť.
Čierne skládky môžu Piešťanci nahlásiť aj cez webstránku mesta
Od októbra minulého roku na stránkach Piešťanského týždňa mapujeme čierne skládky v kúpeľnom meste. Drvivú väčšinu z nich vytvárajú obyvatelia, ktorí vyhadzujú ku kontajnerom starý nábytok. Takéto skládky sú anonymné, nachádzajú sa zväčša iba na sídliskách. Ani jednu sme nenašli pri rodinných domoch. Odpad ľudia môžu zaviesť do zberného strediska, kde zoberú takmer všetko nepotrebné z domácností. 
S ďalšou revitalizáciou Dubovej by sa mohlo začať na jar
V rozpočte mesta Piešťany je zaradená v rámci investičných akcií aj revitalizácia ďalšieho úseku potoka Dubová. Novú tvár by mala dostať časť toku od hotela Váh po sídlisko Mikrorajón. Radnica uvažuje o spustení verejného obstarávania na dodávateľa prác na začiatok mesiaca marec.
Pred katedrou – školy v obciach
Nad niektorými základnými školami  visí hrozba zániku. Navzdory tomu prežívajú ďalej. Ako sa dýcha tým v piešťanskom regióne? Nový seriál Piešťanského týždňa.
Otužilec Karol Kevan čaká na zábradlie do rieky
Piešťanský otužilec Karol Kevan dovŕši 13. februára 90 rokov. Už dva roky márne čaká na nové zábradlie na brehu rieky Váh, aby mohol bezpečne vojsť do chladnej vody počas akcie Kevanova stovka. Nesmie totiž spadnúť. Má operované oba krčky bedrových kostí.
Cibulková na Australian Open prepísala históriu
Slovenská tenistka Dominika Cibulková, ktorá vyrastala v Piešťanoch, prehrala v sobotňajšom finále dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne s Číňankou Li Na za 97 minút 6:7 (3), 0:6. Na svoj prvý grandslamový titul si tak bude musieť ešte počkať, no svojou hrou počas celého turnaja si získala sympatie tenisových fanúšikov a doslova pobláznila Slovensko. Cibulková sa stala prvou slovenskou grandslamovou finalistkou.
Po náročných tréningoch zdolali Cassoviu
Basketbalistky Piešťanských Čajok mali počas uplynulého týždňa voľnejší zápasový program, a tak sa viac venovali tvrdému tréningu. Čajky sa predstavili v len jednom zápase, ktorý odohrali v sobotu na domácej palubovke proti Cassovii Košice. Čajky potvrdili úlohu favoritiek a súperky zdolali 61:49.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea