Vodnopólisti KVP KúPELE tretí na turnaji v Prešove

  • Vodné pólo / Šport
  • 23. januára 2014, 13:01
  • Autor:R. Chlpek

Vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany odštartovali prípravu na nový súťažný ročník v Prešove, kde sa 10.-11. januára zúčastnili turnaja pod názvom Prešov Cup. Ich súpermi boli mužstvá PVK Vrútky, ŠKP Košice a domáca Slávia PU Prešov. Hralo sa systémom každý s každým. Piešťanci vyhrali len jeden zápas a obsadili tretie miesto.

Piešťanci sa najskôr stretli s Vrútkami, nad ktorými počas celého zápasu vyhrávali. Najväčším rozdielom sa skončila tretia štvrtina, ktorú hráči Kúpeľov vyhrali 5:1, a napokon sa tešili z víťazstva 14:8. Strelecky sa najvýraznejšie presadil päťgólový Ferančík, tri góly dali Stančík a Polák a po jednom pridali J. Berlanský, M. Berlanský a Pieter.
V druhom stretnutí proti extraligistovi z Košíc hráči KVP Kúpele veľa šancí na úspech nemali a s neskorším víťazom turnaja prehrali 8:17. Vyrovnaná bola len posledná štvrtina, ktorú Piešťanci vyhrali 2:1, inak jasne dominovali košickí pólisti. Tri góly KVP strelili Ferančík a M. Berlanský, po jednom pridali Adamkovič a Polák.
V poslednom dueli sa piešťanskí pólisti stretli s Prešovom. Priebeh bol veľmi vyrovnaný. Po dvoch štvrtinách bol stav 3:3. Tretiu časť však Prešov vyhral 5:3 a do posledného dejstva išiel s dvojgólovým vedením. Piešťanci síce poslednú štvrtinu vyhrali, ale na celkovej prehre 10:11 to nič nezmenilo. O víťazstve východniarov rozhodol gól 11 sekúnd pred koncom zápasu. V zápase dal hetrik Polák, Ferančík, J. Berlanský a Pieter strelili po dva góly a jeden presný zásah pridal Stančík.
Piešťanskí pólisti obsadili na turnaji tretie miesto. Pozitívne je, že do hry zasiahlo päť hráčov, ktorí sú vekom ešte kadeti a všetci sú vlastnými odchovancami.
Zostava KVP Kúpele: Klampár, Chlpek – Stančík, Polák, Šimo, Filo, J. Berlanský, Juliny, Pieter, Ferančík, M. Berlanský, Adamkovič
Konečné poradie: 1. ŠKP Košice, 2. Slávia PU Prešov, 3. KVP Kúpele Piešťany, 4. PVK Vrútky

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava