Piešťanských vodákov ocenili na slávnostnom galavečere

  • Kanoistika / Šport
  • 23. januára 2014, 12:36
  • Autor:sita

Na slávnostnom vyhlásení najlepších kanoistov a kajakárov, ktoré sa uskutočnilo 17. januára v DK Ružinov v Bratislave, sa ušli ocenenia aj pre piešťanských vodákov. Medzi kanoistami dominoval Piešťanec Matej Rusnák, výkon roka predviedli mladí reprezentanti štvorkajaku s členom piešťanského klubu Matejom Michálekom. Tretie miesto medzi kajakárkami obsadila Simona Šamková a tretím najlepším juniorom je ďalší člen piešťanského klubu Filip Valo. Do štvorice ocenených najlepších trénerov sa dostal aj tréner piešťanských kanoistov Róbert Erban.

Po tretí raz v kariére vyhral kategóriu kajakárov Peter Gelle. Obhájil vlaňajšie prvenstvo, predtým triumfoval ešte v roku 2010. Gelle prekvapil na svetovom šampionáte v Duisburgu výbornými výkonmi v singlových disciplínach. V K1 na 500 aj 1000 metrov skončil na siedmom mieste. Na druhom mieste v ankete skončil Juraj Tarr, tretí Erik Vlček. Za touto trojicou sa zoradili členovia úspešnej posádky K4 do 23 rokov Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, M. Michálek a Viktor Demin.
Najlepším kanoistom sa stal Piešťanec M. Rusnák, ktorý skončil tento rok zhodne na ME v portugalskom Montemore aj na MS v nemeckom Duisburgu v C1 na 5000 m na štvrtom mieste. Pridal aj výborné výsledky na Svetovej letnej univerziáde v Kazani. V C1 na 500 m obsadil šiestu priečku a na svojej preferovanej trati na 1000 m bol štvrtý. Druhé miesto v ankete obsadil Rastislav Kohút a tretie Ľubomír Hagara.
Víťazkou medzi kajakárkami sa stala Martina Kohlová, ktorá vlani zaujala skvelými výkonmi v singlových disciplínach. Na MS v Duisburgu skončila v K1 na 200 m na šiestom mieste, na ME v portugalskom Montemore bola piata. Vďaka týmto výsledkom zosadila po dlhom čase z prvého miesta Ivanu Kmeťovú, ktorá kraľovala v ankete sedem rokov. Tretie miesto patrí S. Šamkovej z TJ Sĺňava Piešťany.
Kategóriu výkon roka ovládla posádka K4 do 23 rokov – Krajčovič, Jakubík, Michálek a Demin. Nádejný štvorkajak s Piešťancom vyhral ME juniorov a pretekárov do 23 rokov v poľskej Poznani a získal titul majstrov sveta na MS rovnakej vekovej kategórie v kanadskom Wellande. Na MS seniorov v nemeckom Duisburgu, vo svojom debute medzi dospelými na podujatí najvyššieho rangu, skončil vo finále na siedmej priečke.
Medzi štvoricou ocenených trénerov sú Radovan Šimočko, Felix Masár, Ľubomír Hagara a tréner piešťanských kanoistov Róbert Erban.
Pozíciu najlepšieho juniora obhájil Denis Myšák, ktorý predstihol svojho parťáka z lode Tibora Linku. Spoločne získali v uplynulom roku v poľskej Poznani titul juniorských majstrov Európy v K2 na 500 m. Tretí skončil člen piešťanského klubu F. Valo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín