Futbalisti PFK chcú na jar získať čo najviac bodov

  • Šport / Futbal
  • 23. januára 2014, 12:57
  • Autor:th

Futbalový klub PFK Piešťany mal pred sezónou existenčné problémy, ktoré sa podarilo v poslednej chvíli odvrátiť. Do jesene však vstupovali s pokorou, a nie prehnanými cieľmi.

Preto výsledkovo slabá jesenná časť – posledná priečka a skóre 2:66 – nebola prílišným prekvapením. O tom, ako v klube hodnotia pôsobenie PFK v tretej lige, nám porozprával dnes už bývalý generálny manažér, no stále ešte brankár mužstva Juraj Valo.
S PFK to pred začiatkom sezóny nevyzeralo ružovo, hrozili dokonca existenčné problémy. Klub sa však pozviechal a v rámci možností funguje. „Klub sme prebrali vo veľmi zlej situácii, tesne pred zrušením. Najväčšou brzdou v stabilizácii a následnom progrese klubu sú dlhy, ktoré zanechalo predchádzajúce vedenia. Napriek týmto problémom všetky tímy odohrali svoje súťažné zápasy,“ povedal na úvod J. Valo.
Družstvo mužov dali v Piešťanoch dokopy len týždeň pred začiatkom súťaže, pričom väčšina hráčov nemala s účinkovaním v tretej lige žiadne skúsenosti. „Všetko sú to domáci hráči a odchovanci, ktorí neváhali svoj klub v ťažkých časoch podržať, aj keď bez nároku na finančné ohodnotenie. Očakávania preto neboli veľké. Plánom bolo hlavne prežiť jeseň s minimálnymi stratami, získať nejaké body a na jar spraviť všetko pre záchranu súťaže. Cieľ získania bodov sa podarilo ‘naplniť‘ až v závere po najlepšom výkone jesennej časti proti Vrbovému. Bod za remízu nemusel byť jediný, no nádejné domáce zápasy proti Vrábľom a Nemšovej sme nešťastne prehrali zhodne 0:1. Sklamaním boli výkony proti Slovanu, Rači a Púchovu.“ zhodnotil jesennú časť brankár PFK.
Piešťancom patrí posledné miesto v tabuľke so ziskom jedného bodu. Skóre 2:66 tiež vyzerá hrozivo. „Za hlavné dôvody množstva inkasovaných gólov považujem nízku kondičnú a psychickú pripravenosť, málo skúseností a z toho plynúce individuálne chyby. Toto všetko sa však dobrou zimnou prípravou dá eliminovať. V tom by mohli pomôcť aj skúsenejší hráči, ktorých chceme na jar pritiahnuť. Cieľom je získať čo najviac bodov a skončiť na lepšom mieste ako po jeseni,“ konštatoval J. Valo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda