Biftek s medovou omáčkou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. januára 2014, 12:26
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
1000 g hovädzia sviečková, 10 g soľ, 2 g korenie na steaky, 100 g olivový olej, 200 g olej na opekanie
Omáčka: 100 g med, 100 g horčica, 5 g sušený kôpor, olivový olej

Technologický postup:
Sviečkovú nakrájame na 2-3 cm hrubé plátky, otvorenou dlaňou naklepeme, osolíme, okoreníme, korenie vtlačíme do mäsa, potrieme olivovým olejom a dáme na hodinu do chladničky. Na rozpálenom tuku opečieme 3-4 minúty z každej strany, pri tejto dĺžke pečenia máme stredne prepečený biftek – médium. Podávame s hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi. Biftek sa podáva s volským okom, nie je to však podmienkou.
Omáčka: Zmiešame med, horčicu, sušený kôpor, pár kvapiek olivového oleja a necháme postáť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián