Biftek s medovou omáčkou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. januára 2014, 12:26
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
1000 g hovädzia sviečková, 10 g soľ, 2 g korenie na steaky, 100 g olivový olej, 200 g olej na opekanie
Omáčka: 100 g med, 100 g horčica, 5 g sušený kôpor, olivový olej

Technologický postup:
Sviečkovú nakrájame na 2-3 cm hrubé plátky, otvorenou dlaňou naklepeme, osolíme, okoreníme, korenie vtlačíme do mäsa, potrieme olivovým olejom a dáme na hodinu do chladničky. Na rozpálenom tuku opečieme 3-4 minúty z každej strany, pri tejto dĺžke pečenia máme stredne prepečený biftek – médium. Podávame s hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi. Biftek sa podáva s volským okom, nie je to však podmienkou.
Omáčka: Zmiešame med, horčicu, sušený kôpor, pár kvapiek olivového oleja a necháme postáť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 3. novembra. Tento deň je Sviatkom sv. Huberta, patróna poľovníkov. Meniny má dnes Hubert.
  • 03.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 5. novembra . Tento deň je Svetovým dňom behu. Meniny má dnes Imrich.
  • 05.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 5. novembra 2025
Meniny má Imrich, zajtra Renáta