B. Ziman je nielen džezmen, ale i výtvarník

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 23. januára 2014, 11:37
  • Autor:vd

Nad kaviarenskými stolíkmi komunitného centra ŽiWell v Piešťanoch môžete v týchto dňoch obdivovať sériu sedemnástich obrazov mladého piešťanského výtvarníka Branislava Zimana.

Vernisáž výstavy, ktorej dal autor názov Jazzy Face (džezové, výstredné, krikľavé tváre), uviedla v sobotu 11. januára kurátorka Daniela Serišová.
„O tom, že Braňo je vynikajúci klavirista, ktorý hrá aj džez, niet pochýb. V týchto priestoroch môžete uvidieť jeho maliarske prvotiny inšpirované umeleckým živobytím, čím potvrdzuje svoju všestrannosť,“ predstavila tvorbu umelca D. Serišová.
Kolekcia obrazov moderného umenia s rozmermi 60×80 centimetrov je namaľovaná akrylovými farbami na sololite. „Myslím si, že moje obrazy veľmi dobre zapadli do tohto prostredia, pretože ľudia sa niekedy boja zavesiť si doma takéto strašidelné, farebne až preexponované diela, ale do týchto priestorov sa hodia,“ zhodnotil umelec.
B. Ziman o sebe prezradil, že sa živí klavírnou korepetíciou na konzervatóriu, popritom aj maľuje. „Ak z toho vznikne dobrá skica, namaľujem obraz. Najlepšie viem kresliť iba tváre, preto aj táto výstava nesie názov Jazzy Face,“ dodal B. Ziman. Na vernisáži výstavy boli nielen jeho priatelia, ale aj rodinní príslušníci. Aj ich totiž Braňo stvárnil minimálne na jednej zo svojich prvotín.

Pozrite si fotogalériu:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela