Kronika udalostí piešťanského regiónu v roku 2013

  • Spravodajstvo
  • 15. januára 2014, 08:43
  • Autor:red

September

Súd ukončil kauzu ubitého dôchodcu z Maduníc.
Krajský súd v Trnave definitívne rozhodol o treste pre jedného z aktérov napadnutia a ubitia dôchodcu Andreja Poláka. František Barkóci dostal trest odňatia slobody vo výške šesť rokov. Odpykáva si ho za výtržníctvo a rasovú neznášanlivosť.

Kukláči prichytili dílera drog.

Pri čerpacej stanici na Bratislavskej ceste v Piešťanoch zasahovala špeciálna policajná jednotka. Kukláči pri osobnej prehliadke u dílera našli injekčnú striekačku s minimálne 25 dávkami pervitínu a vrecúško so 40 dávkami marihuany.

Genetický gigant vstúpil do Boroviec.

Americká spoločnosť Monsanto produkujúca geneticky modifikované potraviny získala svoje centrum aj na Slovensku. Slávnostné prestrihnutie pásky Monsanto innovation center sa konalo 19. septembra. Piešťanskí aktivisti ho bojkotovali.

Piešťany vrátili dotáciu za 95-tisíc EUR.

Obecní poslanci rozhodli, že mesto vráti ministerstvu dopravy dotáciu, ktorú dostalo na výstavbu nájomných bytov ešte v roku 2000. Použili sa totiž na dokončenie zariadenia Domum. Peniaze podľa primátora mesta boli dobre použité, len zle pomenované.

Moravcová má syna Michala Jana.

Historicky najúspešnejšej slovenskej plavkyni všetkých čias Martine Moravcovej sa 19. septembra narodil druhý potomok – syn Michal Jan Valko pri pôrode meral 49 centimetrov a vážil 2940 gramov.

O ďalších udalostiach mesiaca september minulého roka sa dočítate v aktuálnom čísle 3 Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 14. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard