Kronika udalostí piešťanského regiónu v roku 2013

  • Spravodajstvo
  • 15. januára 2014, 08:35
  • Autor:red

August

Vietor zhodil múr i obrovský strom.
Silný vietor, ktorý sprevádzal príchod búrky v nočných hodinách 4. augusta, spôsobil zrútenie staršieho murovaného plota pri futbalovom ihrisku v obci Pobedim.

Hasiči vyťahovali z pece zhorené piškóty a hasili stoh.
V treťom augustovom týždni zažili hasiči aj kuriozitu. Z pece piešťanskej prevádzky vyťahovali zhorené piškóty a oblátky. Môže za to rozsiahly výpadok prúdu 15. augusta. Okrem toho hasili stoh slamy v Trebaticiach i pelech bezdomovca na Banke.

Maratón hudby v Trebaticiach.
Trebatičania tak ako každý rok hodovali vo veľkom štýle. V piatok 16. a v sobotu 17. augusta nielen domácich pritiahli na slávnosti zvučné mená slovenských kapiel. Dvojdňový hudobný maratón odpálili hviezdy ako Horkýže Slíže, Gladiátor, Slobodná Európa a ďalší.

Železničná trať Piešťany-Vrbové opäť ožila.
Občianske združenie Čango opäť pripravilo pre všetkých milovníkov vlakov a vlakových súprav nostalgický deň s Vláčikom motoráčikom. V sobotu 24. augusta naštartovali motorový vozeň M 131.1, zvaný Hurvínek, a na chvíľku rozprúdili život na trati Piešťany – Trebatice – Krakovany – Vrbové.

Rýchlostný kanoista Michálek majstrom sveta.
Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Marek Krajčovič, Gábor Jakubík a Viktor Demin a Piešťanec Matej Michálek získali zlatú medailu v K4 pretekárov do 23 rokov na trati 1000 metrov na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie a juniorov v kanadskom Wellande

O ďalších udalostiach mesiaca august minulého roka sa dočítate v aktuálnom čísle 3 Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 14. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard