Becker novým trénerom Djokoviča, Vajda zostáva

  • Spravodajstvo
  • 15. januára 2014, 10:37
  • Autor:sita

Nemecká tenisová legenda Boris Becker sa stal novým hlavným trénerom Srba Novaka Djokoviča.

Slovenský kouč Marián Vajda zostáva v realizačnom štábe a bude dvojku svetového rebríčka viesť napríklad na turnajoch v Indian Wells, Madride, Toronte či Pekingu. Vajdove kompetencie sa však znížia, no podľa jeho slov je to dobré pre obe strany.
„Čoskoro uplynie osem rokov od začiatku mojej spolupráce s Novakom. Počas tohto obdobia sme splnili takmer všetky vytýčené méty. Teraz vyvstala potreba začleniť do tímu ešte jednu osobu, aby sme dokázali vycizelovať niektoré zložky Novakovej hry. Navyše, týmto krokom osobne získavam viac priestoru pre súkromie a rodinu. Nová situácia nijako neovplyvní moju zanietenosť pri koučovaní Novaka. Naďalej budem odovzdávať maximum. Borisa Beckera vo funkcii hlavného trénera považujem za dobré riešenie. Som si istý, že budeme dobre vychádzať a Novak neustane v progrese,“ vyhlásil Vajda.
Kooperácia Djokoviča s Vajdom sa začala na vrcholnom parížskom Roland Garros 2006. Viedla k zisku šiestich grandslamových titulov (Australian Open 2008, 2011, 2012, 2013, Wimbledon 2011 a US Open 2011) a dovedna 41 singlových primátov. „Nole“ sa pod vedením 48-ročného bývalého piešťanského tenistu Vajdu prepracoval až na vrchol počítačového poradia, premiérovo na ňom bol 4. júla 2011, svoju spoluprácu si nevedeli obaja vynachváliť a Djokovič viackrát označil Vajdu za svojho druhého otca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard