Kronika udalostí piešťanského regiónu v roku 2013

  • Spravodajstvo
  • 14. januára 2014, 14:06
  • Autor:red

Júl

Na Topfeste hviezdny Iron Maiden.
Na piešťanskom letisku si od 27. do 29. júna našlo dočasný domov viac ako tridsaťtisíc ľudí. Na desiaty ročník festivalu Topfest ich prilákala hlavne metalová formácia Iron Maiden. Okrem tejto britskej legendy vystúpilo na troch pódiách až sedemdesiat kapiel a interpretov.

Pracovníci Veľkopeku už majú výpovede v rukách.
V priebehu posledného júnového týždňa odovzdali všetkým 169 pracovníkom piešťanského Veľkopeku výpovede. Hromadné prepúšťanie tak získalo konkrétnu podobu.

Súdy zmierňujú trest za zabitie maduničana.
Za zločin zabitia, výtržníctva a podnecovania k rasovej, etnickej a národnostnej nenávisti si Peter Herák z Maduníc odsedí 13 rokov, s jeho komplicom Františkom B. proces pokračoval na Okresnom súde v Piešťanoch 1. júla. Súd mu trest zmiernil na šesť rokov.

Piešťany s rekordnou priemernou teplotou.

Najvyššia priemerná denná teplota vzduchu, 31,8 stupňa Celzia, bola 29. júla v Piešťanoch. Vyššiu sme v histórii meteorologických meraní na Slovensku zaznamenali iba trikrát.

Brankár Tomek v ALL-STARS tíme extraligy.

Na šestnástom vyhlásení ankety Zlatý puk 2013, kde sa vyhlasujú najlepší hokejisti, sa ušlo ocenenie aj pre brankára ŠHK 37 Piešťany Tomáša Tomeka. Ako najlepší brankár extraligy bol zvolený do All Stars šestky našej najvyššej súťaže.
O ďalších udalostiach mesiaca júl minulého roka sa dočítate v aktuálnom čísle 3 Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 14. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard