Slovenská medovina poráža veľmoci ako Veľká Británia či Rusko

  • Spravodajstvo
  • 23. decembra 2013, 08:17
  • Autor:jk

Medovina je víno s dušou medu.

Keď sme do seba takmer vrazili vo dverách kancelárie, majiteľ firmy Apimed bol uponáhľaný ako obvykle pred vianočnými sviatkami. Stihol nám len povedať: „Tento rok sme mali mimoriadne úspešný.“ Peter Kudláč to poznamenal bez akéhokoľvek pátosu. Veď výrobky Apimedu žnú úspechy na svetových fórach už roky.
Vlajkovou loďou spoločnosti je Trnavská medovina. Práve tá obhájila na poslednom ročníku svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA, ktorý sa konal v Kyjeve, zlatú medailu spred dvoch rokov v Argentíne v kategórii Methenling – bylinno-korenená medovina. A prečo táto medovina nesie v sebe názov Trnavská? Apimed je menšou rodinnou firmou, ktorá vznikla a doteraz má svoje pôsobisko v obci Dolná Krupá ležiacej neďaleko krajského mesta. Jej založenie sa datuje do roku 1998, keď Peter Kudláč spolu s manželkou a jej otcom, dnes hlavným technológom Jozefom Slobodom, sa rozhodol pustiť do výroby medu a medoviny.
Doplnený článok si prečítate vo vianočnom dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 17. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina