Otužilcov čaká vianočné plávanie medzi piešťanskými mostmi

  • Spravodajstvo
  • 23. decembra 2013, 11:27
  • Autor:sita

Na tradičné podujatie príde aj najstarší aktívny otužilec na Slovensku Karol Kevan.

Do Váhu v Piešťanoch sa vo štvrtok 26. decembra ponoria otužilci z rôznych kútov Slovenska. Tradičné plávanie otužilcov medzi piešťanskými mostmi sa začína o 14:00 na nábreží za hotelom Magnólia. Vlani si prišlo do ľadovej vody zaplávať 64 "ľadových medveďov“. Agentúru SITA o tom informoval Martin Valo z Klubu otužilcov v Piešťanoch.

Svojich kolegov príde podporiť aj najstarší piešťanský otužilec a propagátor zdravého životného štýlu, takmer 90-ročný Karol Kevan. Tentoraz len z brehu, pretože po operácii má problémy. "Verím, že aj tento rok privítame počas vianočných sviatkov otužilcov z rôznych kútov Slovenska, aby dokázali, že plávanie je zdravé po celý rok,“ povedal Valo. Podľa predpovede počasia to vyzerá tak, že Váh v tomto roku nebude zamrznutý, teplota vody by sa mala pohybovať tesne nad nulou.

V Piešťanoch sa zimné plávanie podľa Vala stáva čoraz populárnejšie. Vo Váhu často vidieť trénovať malé skupinky otužilcov. Priekopníkom otužovania v známom kúpeľnom meste je Karol Kevan, ktorý bude mať vo februári na budúci rok deväťdesiatku. V ľadovej vode sa prvýkrát verejne kúpal vo februári 1965. V roku 1974 pozval do Piešťan skupinu vtedy veľmi populárnych pražských otužilcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina