Na Vrbovskej si rande radšej nedávajte!

  • Spravodajstvo
  • 23. decembra 2013, 12:21
  • Autor:jk

Ťažko určiť, či je to svetová, európska alebo len slovenská rarita, ale v každom prípade to unikát je: Vrbovskú cestu v Piešťanoch nenájdete na jednej ulici. Odhaliť jej logický systém by bol ťažký oriešok aj pre Sherlocka Holmesa.

Človek by si obyčajným sedliackym rozumom pomyslel, že ak sa nejaká ulica volá Vrbovská, tak to asi bude cesta smerom na blízke mesto so šikmou vežou. Avšak nad Vrbovskou cestou sa zastaví rozum nielen ľudskému tvorovi, ale aj automatickému navigačnému systému GPS vo vozidle.
Kde sa vlastne Vrbovská cesta nachádza? Stojí na nej napríklad dominanta Piešťan Ružový mlyn. Je to však jediný úsek, ktorý nie je napojený na ostatný cievny systém Vrbovskej. Ak by za koľajnicami cesta nekončila v blízkosti Tesca, mohol vzniknúť okruh, na ktorom by sa dali pokojne organizovať automobilové alebo cyklistické preteky. Veľké zápolenie by sa mohlo nazývať aj Grand Prix Nikola Teslu. Akurát organizátori by si museli dať záležať na označení okruhu, pretože cesta má niekoľko zákerných slepých zákutí. Najlepšie o tom hovorí mapa mesta s vyznačenou Vrbovskou cestou (viď obrázok).
Nemáme však úmysel sa zasadzovať o premenovávanie ulíc. Dokiaľ ste sa nezaradili medzi zablúdilcov, Vrbovskú cestu môžete považovať za svojský kolorit kúpeľného mesta. Jednu radu si však od nás k srdcu zoberte – na Vrbovskej ceste si rande nedávajte!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina