S medovinou sa dá čarovať na veľa spôsobov
To správne počasie na chladené nápoje je na niekoľkomesačnej dovolenke. A čo takto dať si kvalitný horúci drink? Vyskúšajte, a to nielen na Vianoce, tradične netradičné horúce drinky s medovinou.
Spicy medovina
Na jednu porciu – ale môžete ľahko vynásobiť na viac porcií, nemusíte pridávať ďalšie korenie, ak budete robiť viac ako 4-5 porcií:
2,5 lyžice Trnavskej medoviny
1,5 lyžice bieleho vína
0,5 lyžice cukru
1 čajovú lyžičku medu
šťava z polovice citróna
1 hviezdička anízu
1 kúsok škorice
4 klinčeky
štipka muškátového orieška
Všetko zmiešame. Dáme do hrnca a miešame, kým sa rozpustí cukor a med. Tekutinu varíme na nízkom plameni 30 sekúnd, aby sme znížili účinok alkoholu, ale nesmieme variť! Podávame v hrubostennom pohári.
Ďalšie recepty na nápoje z medoviny nájdete vo vianočnom dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 17. decembra.