Vyhodnotenia činnosti futbalovej akadémie sa zúčastnil aj „Hatrlo“

  • Šport / Futbal
  • 18. decembra 2013, 10:39
  • Autor:th

V jedálni Základnej školy na Komenského ulici vo Vrbovom uskutočnilo vyhodnotenie jesennej časti sezóny Centra futbalovej mládeže Jozefa Adamca.

Zhrnuli činnosť akadémie, vyhodnotili pôsobenie mládežníckych družstiev a ocenili najlepších hráčov. Na slávnosti sa zúčastnila aj legenda slovenského futbalu pochádzajúca z Vrbového, Jozef „Hatrlo“ Adamec, pod ktorého menom futbalová akadémia funguje.
Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca (CFM JA) začalo fungovať 6. júna 2013. Spoločný projekt výchovy futbalovej mládeže má jednoznačný cieľ – vytvoriť centrum futbalovej mládeže pre oblasť mikroregiónu v okolí Vrbového a Trebatíc. „Naším zámerom je sústrediť talentovanú futbalovú mládež z oblasti mikroregiónu do Trebatíc a Vrbového. Vytvorili sme na naše podmienky širokú štruktúru družstiev s úmyslom minimalizovať zvýhodňovanie hráčov z hľadiska ich fyzických predpokladov vyplývajúcich z rozdielneho veku, a tým podporiť rozvoj talentovaných detí,“ povedal šéftréner mládeže Vladimír Hornáček.
Stvoritelia futbalovej akadémie vytvorili výkonný výbor, dozornú radu a pyramídu centra tvorí šesť mládežníckych družstiev, v ktorých je zaregistrovaných asi 120 detí. Platné normy v slovenskom futbale neumožňujú pôsobenie CFM JA v súťažiach organizovaných ZsFZ, resp. ObFZ Trnava, keďže nebol vytvorený nový klub, preto družstvá z akadémie pôsobia v súťažiach pod hlavičkou MFK Vrbové a OFK Trebatice. „Našou ambíciou je presadiť v myslení hráčov, rodičov a rodinných príslušníkov novú značku – Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca. Samozrejme, že jedným z cieľov je i výchova hráčov pre seniorské družstvá našich materských klubov – Trebatíc a Vrbového,“ prezradil víziu akadémie V. Hornáček.
Ďalším pozitívom je, že vo Vrbovom na druhom stupni ZŠ na Školskej ulici od septembra vytvorili športovú triedu so zameraním na futbal a volejbal. To len podčiarkuje zámer serióznej práce s výchovou detí, z ktorých chcú mať v prvom rade dobrých a šikovných ľudí, a, samozrejme, tiež futbalistov.
V rámci večera vyhodnotili aj najužitočnejších hráčov jednotlivých tímov a ocenení hráči – dorastenci Vrbového Patrik Škamla a Peter Kapičák, dorastenci Trebatíc Matej Pažík a Michal Líška, starší žiaci Adrien Amcha a Alexander Koprna, mladší žiaci Matúš Valo a Patrik Majkút, Kristián Dadík (prípravka Trebatice) a Tomáš Beňuš (prípravka Vrbové) – si z rúk Jozefa Adamca a Petra Majerníka prevzali ceny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda