Lahôdková pečeňová paštéta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. decembra 2013, 11:13
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 500 g kuracia pečeň, 200 g olej alebo kačací tuk, 250 g smotana 33 %, 4 ks vajcia, 10 g vegeta, 5 g soľ

Technologický postup: Umytú a očistenú pečeň zomelieme, pridáme olej alebo tuk, smotanu, vajcia, vegetu, štipku soli a dôkladne elektrickým šľahačom vyšľaháme. Nalejeme do chlebíčkovej formy s nepriľnavým povrchom alebo ju vystelieme mastným papierom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, kým nie je paštéta upečená.
Ďalšie inšpirácie na vianočné recepty nájdete vo vianočnom dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 17. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián