Lahôdková pečeňová paštéta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. decembra 2013, 11:13
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 500 g kuracia pečeň, 200 g olej alebo kačací tuk, 250 g smotana 33 %, 4 ks vajcia, 10 g vegeta, 5 g soľ

Technologický postup: Umytú a očistenú pečeň zomelieme, pridáme olej alebo tuk, smotanu, vajcia, vegetu, štipku soli a dôkladne elektrickým šľahačom vyšľaháme. Nalejeme do chlebíčkovej formy s nepriľnavým povrchom alebo ju vystelieme mastným papierom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, kým nie je paštéta upečená.
Ďalšie inšpirácie na vianočné recepty nájdete vo vianočnom dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 17. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
piatok, 4. júla 2025
Meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod