Lahôdková pečeňová paštéta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. decembra 2013, 11:13
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 500 g kuracia pečeň, 200 g olej alebo kačací tuk, 250 g smotana 33 %, 4 ks vajcia, 10 g vegeta, 5 g soľ

Technologický postup: Umytú a očistenú pečeň zomelieme, pridáme olej alebo tuk, smotanu, vajcia, vegetu, štipku soli a dôkladne elektrickým šľahačom vyšľaháme. Nalejeme do chlebíčkovej formy s nepriľnavým povrchom alebo ju vystelieme mastným papierom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, kým nie je paštéta upečená.
Ďalšie inšpirácie na vianočné recepty nájdete vo vianočnom dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 17. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 8. novembra. Tento deň je Svetovým dňom urbanizmu a Svetovým dňom röntgenológie a röntgenológov. Meniny má dnes…
  • 08.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 8. novembra 2025
Meniny má Bohumír, zajtra Teodor