AD: Na rušenie svetlom sa nik oficiálne nesťažoval

  • Spravodajstvo
  • 17. decembra 2013, 14:24
  • Autor:red

V Piešťanskom týždni č. 50/13 bol uverejnený článok s názvom Policajti: Na rušenie svetlom sa nik oficiálne nesťažoval.

Na základe dohody s konateľom spoločnosti, ktorá prevádzkuje diskotéku Coolturak, Erikom Kubicom, redakcia uvádza nasledovné spresnenie údajov.
„V citácii náčelníka mestskej polície Marcela Mihalika bolo uvedené, že sme mali predložiť povolenie na prevádzku svetelného lúča od Národného leteckého úradu. Ten však takéto povolenie nevydáva, čo znamená, že takúto činnosť nezakazuje. Tiež svetlomety nie sú dva, zdroj svetla je iba jeden,“ uviedol manažér prevádzky Michal Procházka.
Doplnil, že svetlomet je od výrobcu nadimenzovaný tak, že nemôže zablúdiť do okien domov a bytov v blízkom a ani širokom okolí. Uhol otáčania lúča je vypočítaný tak, že s miernou odchýlkou od kolmého smeru svieti priamo hore. M. Procházka sa vyjadril aj k informácii o hluku na Teplickej ulici: „Zodpovedným sme dodali vyjadrenie z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave, ktorý po meraní vydal oznámenie, že hluk z prevádzky neprekračuje povolené normy.“
Konateľ E. Kubica tiež vyjadril poľutovanie, že nebol prizvaný na rokovanie mestského zastupiteľstva, kde by mohol poslancom osobne vysvetliť, ako svetlomet v areáli prevádzky funguje.
Posledné písmeno č. 16 do súťaže: A

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián