Živé robotnícko-roľnícke šachy vo Vrbovom

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 16. decembra 2013, 09:02
  • Autor:jk

Živé šachy budú novinkou ôsmeho ročníka multimediálneho festivalu Vrbovské vetry.

Otvoria ho 5. júla už tradične o 13. hodine, 14. minúte a 15. sekunde na futbalovom štadióne mestečka pod šikmou vežou.
Účasť zatiaľ potvrdili reggae legenda Švihadlo, nemenej legendárna Zuzana Michnová so skupinou Marsyas či populárna kapela Buty. Všetky tieto formácie sú z Čiech. Na pódiu vystúpia Bratři Orffové, Katarzia, Bijouterrier, Fru Fru, nároční návštevníci si budú môcť vypočuť aj Hranu – projekt Oskara Rózsu prezentujúci hudbu Mareka Brezovského.
Zakladajúce kapely festivalu Karpatské chrbáty, Chiki liki tu-a a Vrbovskí víťazi vystúpia v spoločnom hudobnom-zábavnom Vetrovariéte, ktoré malo svoju premiéru minulý rok. Počas tohto bloku bude možné zhliadnuť nielen kúzelníkov a žonglérov, ale takisto moderátora Jaroslava Poturnaya, ktorý práve na Vrbovských vetroch ako prvý na svete recitoval báseň z playbacku.
„Máme pripravený aj dokumentárny film Vrbovský veter. Je zostrihaný z predchádzajúcich dvoch ročníkov a bude sa premietať nonstop v priestoroch tribúny. DVD Vrbovský veter pokrstíme a takisto nové CD Vrbovských víťazov,“ povedal nám organizátor Branislav Jobus. Ten do života uvedie svoju novú knihu Hudobné dobrodružstva a nové CD pokrstí tiež kapela Slobodná Európa.
Na Vrbovských vetroch pravdaže nebudú chýbať preteky Formula Nula či preteky na húpacích koníkoch Veľká Vrbovská. Zatiaľ prekvapením, ktoré B. Jobus nechcel bližšie prezrádzať, je zaradenie letnej búrky do programu, v prípade priaznivého počasia – ohňostroja.
Vstupenky sú už v predpredaji v sieti Ticketportal do 6. januára 2014 len za 12 eur. Viac informácií získate na www.vrbovskevetry.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián