V Piešťanskom týždni 51-52 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. decembra 2013, 12:49
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom – poslednom tohtoročnom vydaní vašich novín.

Mestských poslancov bude menej
Obyvatelia Piešťan si v najbližších komunálnych voľbách budú voliť menej poslancov. Mestské zastupiteľstvo rozhodlo o znížení ich počtu z terajších 25 na 21 a zredukovaní volebných obvodov zo štyroch na dva. S návrhom prišli poslanci Smeru–SD Miloš Tamajka a Michal Hynek. Okrem úspory financií očakávajú aj zefektívnenie fungovania mestského parlamentu.

Kamión uvoľnili zo zovretia stromov až na druhý deň
Takmer osem hodín piešťanskí hasiči pomáhali pri záchrane vodiča i uvoľnení jeho kamiónu zo zovretia lesného porastu pri diaľnici D1 na sedemdesiatom kilometri. Kamión s návesom zišiel z diaľnice v piatok 13. decembra popoludní a ostal zakliesnený medzi stromami. Okrem toho asistovali pri ďalších nehodách vozidiel a tiež pri otváraní bytu na Kukurelliho ulicu v Piešťanoch.
Zmeny v cestovných poriadkoch autobusov

Piešťanská mestská autobusová doprava funguje podľa nového cestovného poriadku. Ten vstúpil do platnosti v nedeľu 15. decembra. Zmeny sa dotkli niektorých vybraných liniek a zmenili sa i názvy zastávok.
Keď ukradol salónku zo stromčeka, mal v ústach Vianoce

Svetlo sveta uzrel v piešťanskej nemocnici a svoje narodeniny oslavuje deň pred Vianocami. Známy slovenský herec Marián Geišberg si kúpeľného mesta moc neužil, no tvrdí o ňom, že je tu „pečený, varený“.
Trebatičanka bojuje o Miss International v japonskom Tokiu

Prvá vicemiss Slovensko 2013 – Nikoleta Duchoňová z Trebatíc – práve v deň vyjdenia nášho vianočného dvojčísla zabojuje v Tokiu o  titul Miss International. Už v utorok 17. decembra sa dozvieme, ako obstála v konkurencii krások z celého sveta. S Nikou, tak ju volajú doma, sme sa spojili pomocou internetu. Porozprávala nám o  Japonsku, kde sa práve nachádza, ale najmä o tom, čo je pre ňu najdôležitejšie. Momentálne asi láska!
Ako budú sviatky prežívať slovenské celebrity?

Piešťanskému týždňu poskytli rozhovory, a to nielen o prežívaní vianočných sviatkov známe osobnosti, ako herec Marián Geišberg, či speváčky Iveta Bartošová, Lucie Bílá, Katarína Koščová a Helena Vrtichová. Na vianočnú tému sa rozrozprávali aj piešťanskí úspešní športovci.
Slovenská medovina poráža veľmoci ako Rusko či Veľká Británia

Medovina firmy Apimed žne úspechy na svetových fórach. S lahodným mokom našich predkov sa dá čarovať na veľa spôsobov, vyskúšajte si niektoré recepty na horúce nápoje z medoviny. V dvojčísle Piešťanského týždňa prinášame aj recepty na vianočné jedlá či silvestrovské drinky.
Labutie jazero – vrchol divadelnej sezóny

Po prvýkrát v histórii zatancoval Kyjevský City balet svoje skvostné dielo – Labutie jazero – na doskách Domu umenia. V dvoch predstaveniach, ktoré sa konali v sobotu 14. decembra, uvidelo toto klasické dielo takmer 1300 ľudí. Kyjevčania vypredali piešťanský stánok kultúry do posledného miesta. Diváci boli nadšení. Klaňačky sprevádzali dlhé standing ovations, no potlesk sa ozýval aj počas predstavenia po každom vydarenom tanečnom výkone. Do Piešťan prišli na Labutie jazero ľudia zo širokého okolia, dokonca aj z východu Slovenska.
Na Vrbovskej ceste si rande nedávajte!

Vrbovská cesta je možno svetový unikát. Mohla by sa na nej organizovať Grand Prix Nicola Teslu.
Starší žiaci ŠPK Kúpelesi vyplávali 15 medailí

Uplynulý víkend (13.-15. decembra) sa plavci ŠPK Kúpele Piešťany zúčastnili na Zimných majstrovstvách Slovenska starších žiakov v Dolnom Kubíne a opäť patrili medzi najlepších.
Zápas v Skalici dospel do nájazdov, v nich rozhodol Melichárek

Hokejisti ŠHK 37 sa v predposlednom zápase pred vianočnou prestávkou predstavili na ľade tradičného rivala zo Skalice. Oboch brankárov „havranov“ trápia zdravotné problémy, a tak klub narýchlo angažoval Martina Šúreka z Martina, ktorý prišiel na skúšku. Piešťanci zvládli prvú tretinu na jednotku a zvíťazili 2:0. Domáci sa však nevzdali a dvomi gólmi v druhom dejstve vyrovnali. Posledná tretina ani predĺženie gól nepriniesli a rozhodnúť museli samostatné nájazdy, v ktorých boli znova lepší „havrani“ – zásluhou Melichárka zvíťazili 3:2.
Basketbalistky Piešťan zdolali viedenské „líšky“ 68:60

Po úspešnom stretnutí v MEL lige proti chorvátskemu majstrovi Novému Záhrebu čakal Piešťanské Čajky v stredajšom meraní síl, tentoraz v súťaži CEWL, majster Rakúska – Flying Foxes Post SVS Wien. Vyrovnané domáce stretnutie piešťanské basketbalistky proti Viedenčankám opäť zvládli a po bojovnom výkone si pripísali na svoje konto ďalšie víťazstvo 68:60.
Viac informácií čitatelia nájdu na 44 stranách vianočného dvojčísla. Do dvoch špeciálnych príloh – vianočnej a silvestrovskej sme pripravili zaujímavé sviatočné čítanie. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián