Na Hviezdoslavovej riskujete papuču, je tu zákaz zastavenia

  • Spravodajstvo
  • 15. decembra 2013, 20:45
  • Autor:vd

Na Hviezdoslavovej ulici parkujú aj vodiči áut, ktoré tam nemajú čo hľadať, platí tu totiž zákaz zastavenia.

Ocitla sa tam aj vodička, ktorá si chcela kúpiť parkovaciu kartičku. Po chvíli dohadovania sa s majiteľom domu, ktorý mal pred nehnuteľnosťou zaparkované dve autá, sa dohodli, že na pár minút jej auto pred vlastným domom znesie. Oznámila to aj hliadke mestskej polície, ktorá tu rozdávala papuče. Policajti sa správali ľudsky, pokutu jej nedali, no dohovorili jej, aby tu už nikdy viac neparkovala.
Vodiči prichádzajú na Hviezdoslavovu ulicu najčastejšie z Moyzesovej ulice. Na jej začiatku sú značky jednosmerná ulica a zákaz zastavenia. Na konci je prikázaný smer jazdy doľava. Nie je isté, či si všimnú, že na križovatke ciest je opäť značka, ktorá hovorí o jednosmernej premávke. Ale najmä, či si uvedomia to, že aj na Hviezdoslavovej, na ktorú práve vošli, platí zákaz zastavenia. Práve títo najčastejšie zaparkujú v ulici, kde je to zakázané. Odskočia si do Auparku, a keď sa vrátia, prekvapení objavia na svojom aute papuču. No nájdu sa aj takí šoféri, ktorí sem vojdú z Hollého ulice, kde je zákaz vjazdu pre všetky motorové vozidlá. Je tu však dodatková tabuľa. Jej obsah vysvetlil náčelník Mestskej polície (MsP) v Piešťanoch Marcel Mihalik: „Môžu sem vojsť zásobovacie, opravárenské, údržbárske alebo komunálne a podobné služby. Vjazd je tu povolený aj pre vozidlá s parkovacím preukazom pre osoby so zdravotným postihnutím alebo vozidlá s osobitným označením, taxislužbu a tiež autá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž.“ „Spomínaná pani tam nemala čo robiť. Dopravná značka jej to neumožňuje, preto sa nemala čo dohadovať s majiteľom pozemku. A ak majiteľ nehnuteľnosti na tejto ulici mal zaparkované okrem jedného aj ďalšie vozidlá, nemôže mu nikto zamedziť vjazd na takúto ulicu. Ak sa mu pred jeho dom zmestia štyri autá, môže ich tam mať,“ upozornil náčelník MsP. Dodal, že po tom, čo Aupark spoplatnil parkovanie, vodiči si namiesto platenia parkovného zľahčujú situáciu a riskujú riešenie dopravných priestupkov.
Písmeno č. 6 do súťaže: T

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela