Základná škola v Pobedime sa dostala na čiernu listinu

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2013, 13:26
  • Autor:jk

Ministerstvo školstva hodlá zabiť klinec do rakvy niektorým základným školám.

Na „čiernej“ listine 129 zariadení sa ocitli z okolia Piešťan dve – v Hornej Strede a Pobedime. Obec Pobedim je na zozname napriek tomu, že tento rok škole ministerstvo prikleplo dotáciu na opravu havarijného stavu strechy vo výške 17-tisíc eur!
ZŠ s materskou školou Jána Hollého navštevuje v tomto školskom roku 105 žiakov a 34 detí materskej školy. Pôvodne ju projektovali na kapacitu zhruba 300 školákov. Na zoznam škôl určených na „odstrel“ sa dostali tie, ktorých zriaďovatelia požiadali ministerstvo o ich dofinancovanie v rámci takzvaného dohadovacieho konania.
Starostka obce Pobedim Eva Směřičková neskrýva svoje rozhorčenie: „My sme tie peniaze nežiadali na mzdy ani na prevádzkové náklady, ale na havarijný stav strechy. Pred dvomi rokmi sme zrekonštruovali kotolňu za 39-tisíc eur, takisto z peňazí ministerstva! A teraz sa to má všetko vyhodiť von oknom?“ povedala pre Piešťanský týždeň.
Ministerstvo navrhuje na škole zrušiť druhý stupeň a deti z prvého zlúčiť do troch tried. Znamenalo by to, že žiaci by museli dochádzať do okolitých zariadení. „Piešťanci určite nebudú nadšení. K nám chodí zopár žiakov z neprispôsobivých rodín, ktorí majú problém dochádzať aj sem,“ okomentovala prípadné následky takéhoto rozhodnutia starostka.

Celý článok si prečítate v aktuálnom čísle 50 Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián