Róbert Bezák je už v Taliansku

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2013, 13:33
  • Autor:sita

Bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák opustil v pondelok 2. decembra Slovensko a presťahoval sa do talianskeho Bussolenga.

V tamojšom kláštore redemptoristov začal život rehoľníka. Arcibiskup Bezák zverejnil 12. novembra 2013, že nový rok už začne v Taliansku. Nerozumel však pod tým občiansky, ale cirkevný nový rok, ktorý sa začal adventom.
Slovensko chcel opustiť v tichosti, bez kamier, rozlúčil sa len s najbližšími. Dokedy zostane v Bussolengu, sám nevie. Nemá žiadny mandát od cirkvi, odišiel len preto, aby nebol na Slovensku.
Bývalého trnavského arcibiskupa informoval generálny predstavený redemptoristov, Michael Brehl, ešte v júni tohto roku, že ho prijme kláštor v Bussolengu. Dodnes však nie je známe, ako dlho tam bude a či je považovaný za biskupa alebo za rehoľného pátra. Nevie sa ani, či bude môcť slúžiť omše mimo kláštornej kaplnky, či vôbec rátajú s jeho kňazskou službou.
„Môj život sa teraz zúži na modlitby a stíšenie, lebo aj v myšlienkach sa chcem vzdialiť od toho, čo som za uplynulý rok a pol prežil. Prosím novinárov, ale aj všetkých ostatných, aby ma nevyhľadávali, ani netelefonovali do kláštora, lebo aj tak nebudem dostupný. Kauzu arcibiskupa Bezáka som nechal za sebou a môj nový život už nepatrí verejnosti,” povedal.
Bezáka vysvätili za biskupa 6. júna 2009. Z riadenia Trnavskej arcidiecézy ho odvolal pápež Benedikt XVI. 2. júla 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina