Obchodníci prijali obnovu pešej zóny s pochopením

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2013, 11:46
  • Autor:sita

Obchodníci z Hlavnej ulice v Trnave prijali sťažené podmienky, ktoré sú dôsledkom jej kompletnej obnovy, s pochopením.

Radnica zaznamenala len jednu písomnú žiadosť o kompenzáciu za znížené tržby. Vedenie mesta podľa primátora Vladimíra Butka venovalo veľkú pozornosť organizácii výstavby.
"Dávali sme pozor na to, aby prevádzky na Hlavnej ulici aj počas jej rekonštrukcie mohli fungovať. Nemali sme ani jeden deň taký, aby sa do ktoréhokoľvek obchodu nedalo dostať, aj keď to nebolo vždy pohodlné a komfortné,“ povedal Butko. V skutočnosti obchody pri ukladaní dlažby pred ich vchodom väčšinou zatvárali, nikdy to nemuselo byť na viac ako jeden deň. Robotníci z dodávateľských firiem pracujú aj počas sobôt a nedieľ, kedy je v centre mesta menej ľudí. "My tú pešiu zónu zlepšíme a mám pocit, že si to mnohí podnikatelia uvedomili,“ dodal primátor. Pripomienky obchodníkov sú riešené podľa neho okamžite. Hlavná ulica je pešou zónou, zhruba polovica dĺžky je už obnovená.
Keď obnovovali v roku 2005 pešiu zónu Piešťany, obchodníci zorganizovali petíciu, ktorou žiadali kompenzáciu za znížené tržby. Tamojšie mestské zastupiteľstvo vtedy vyčlenilo milión korún (33 194 eur) na dotáciu pre obchodníkov.
Obnova pešej zóny v Trnave sa po rokoch sľubov začala v apríli tohto roku pred budovou Divadla Jána Palárika. Dokončená má byť v máji budúceho roka pri Kostole sv. Heleny. Verejnú súťaž na dodávateľa vyhralo konzorcium firiem vedené spoločnosťou OHL ŽS z Brna s cenou takmer dva milióny eur. Projekt ráta s kompletnou výmenou povrchov ulice, mobiliáru, ale aj s výmenou zelene vrátane všetkých stromov. Pešia zóna je po dĺžke rozčlenená na tri pruhy, stredný je z prírodnej žuly, okrajové z betónovej dlažby. Jej dominantou má byť voda v dvoch okrasných fontánach. Obnova pešej zóny v Trnave je financovaná z vlastného rozpočtu mesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián