Elektrický bicykel a skúter – moderný trend, komfort i úspora

  • Spravodajstvo
  • 11. decembra 2013, 08:14
  • Autor:red

Elektrické dopravné prostriedky, prioritne však elektrické bicykle, zažívajú svoju renesanciu po viac ako sto rokoch a stávajú sa jedným z nezameniteľných symbolov modernej doby, ktorý masívne zapĺňa už aj európske komunikácie a cyklistické cesty.

Predovšetkým v mestských a prímestských lokalitách vyspelej západnej Európy sa elektrické bicykle spolu s elektrickými skútrami stávajú elegantnou, ekologickou a ekonomicky efektívnou náhradou benzínových a dieselových prostriedkov a podstatne výkonnejším konkurentom štandardných bicyklov. Na Slovensku sa ako zvyčajne prejavuje tento trend pomalšie, aj keď v posledných dvoch rokoch už aj u nás registrujeme výraznejšie oživenie. Mnohí ľudia u nás si totiž stále myslia, že elektrický bicykel je určený len pre tých, ktorí už fyzicky ťažko zvládajú jazdu na štandardnom bicykli, čo je, prirodzene, veľký omyl. Na elektrickom bicykli je každý cyklista výrazne mobilnejší a „slobodnejší“. Hlavnou prednosťou jazdy na elektrickom bicykli je, že pri rovnakej námahe prekonáte podstatne väčšie vzdialenosti i podstatne nepriaznivejšie podmienky pre jazdu. Preto je elektrický bicykel vhodný prakticky pre každého. Rovnako, ako ho môže pokojne využiť senior na mnohokilometrové cyklovýlety, tak ho využije i mladý človek na športovo-rekreačné účely či manažér na cestu do práce bez toho, aby sa po príchode na pracovisko cítil nekomfortne. Pri výbere elektrického bicykla alebo skútra treba byť obozretný, pretože na vlne rastúcej popularity tohto artikla sa u nás objavujú aj „krátkodobí“ či univerzálni predajcovia všetkého, ktorí za zarážajúco nízke ceny ponúkajú menej kvalitné produkty, na pohľad dizajnovo na nerozoznanie od skutočnej kvality. Mnohí sa, žiaľ, uchyľujú aj k nepravdivej či cielene zavádzajúcej reklame (napr. o krajine pôvodu bicykla alebo skútra či životnosti akumulátorov) s cieľom okamžitého profitu. Pri rozhodovaní sa o kúpe elektrického bicykla či skútra je najlepšie obrátiť sa na profesionálov s tradíciou a skúsenosťami na trhu a najmä so zabezpečeným servisom.
Piešťanská značka QENTI sa už šesť rokov etabluje na trhu so širokým sortimentom elektrických bicyklov a elektrických skútrov a patrí medzi priekopníkov v tejto oblasti nielen u nás. Základnou politikou spoločnosti Qenti je, že spokojnosť klienta je na prvom mieste a v duchu tejto politiky zabezpečuje pre svojich klientov komplexný servis a poradenstvo. Kvalitu a tým i cenu elektrického bicykla určujú okrem štandardných značkových mechanických komponentov hlavne akumulátor (identita akumulátora, typ a vek použitých článkov, úroveň ochrany a riadenia akumulátora, jeho celková kapacita a garantovaná životnosť), riadiace a ovládacie elektrické obvody a typ (značka) motora. Spoločnosť Qenti je špecializovaný profesionál s vlastným portfóliom produktov, ktorý spolupracuje s dizajnérskymi štúdiami v Holandsku, Španielsku a USA a finalizuje svoje produkty výhradne z kvalitných značkových komponentov od renomovaných subdodávateľov z Japonska a svetovej cyklistickej veľmoci Taiwanu, odkiaľ mimochodom pochádzajú také značky bicyklov ako sú GIANT či MERIDA. Aj vďaka tomu dnes tie najkvalitnejšie elektrické bicykle QENTI jazdia nielen na Slovensku, ale i v Čechách, v Rakúsku, Maďarsku, Nemecku, Anglicku, Izraeli či v Kuwaite.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika