Diskutovali o efektívnejšom fungovaní autobusovej dopravy

  • Spravodajstvo
  • 10. decembra 2013, 08:41
  • Autor:ip

Občianske združenie Pro Civitate pripravilo prvú verejnú diskusiu s podtitulom Riešenia pre Piešťany. V komunitnom centre ŽiWell sa v stredu 4. decembra hovorilo na tému efektívnejšej mestskej autobusovej dopravy.

Stretnutie viedol člen združenia Jozef Malík, ktorý si prizval dvoch hostí – referentku pre dopravu a technickú infraštruktúru Mestského úradu Piešťany Beátu Palkechovú a riaditeľa Slovenskej autobusovej dopravy Trnava, stredisko Piešťany, Štefana Kubána.
„Združenie plánuje pripraviť diskusie na rôzne témy. Tá prvá bola inšpirovaná podnetom môjho známeho Erika Kondrca, ktorý sa zamyslel, či by piešťanská mestská autobusová doprava mohla fungovať efektívnejšie. Vzorom mu bol systém dopravy z jedného kanadského mesta, v ktorom momentálne žije. Tejto témy sme sa chytili aj preto, že každého zamrzí, keď vidí veľké autobusy sa premávať poloprázdne po meste. Náklady na ich prevádzku sú veľmi vysoké, mesto každoročne na ne  vynakladá približne 360-tisíc eur,“ povedal počas prednášky J. Malík.
Aktualizácia mestskej dopravy prebehla naposledy v roku 2002, teda pred 12 rokmi. „Ako prevádzkovatelia sa zmenám nebránime, je to však na objednávateľovi. Impulz musí prísť z mesta,“ uviedol Š. Kubán.
Viac sa dočítate v aktuálnom čísle 50 Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián