V Piešťanskom týždni 50 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. decembra 2013, 14:41
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Mesto žiada dotáciu na opravu Kolonádového mosta a CVČ
Radnica podala na Ministerstvo kultúry SR začiatkom decembra na schválenie dve žiadosti o dotáciu z rozpočtu ministerstva na rok 2014. Ide o výzvu z programu Obnovme si svoj dom, zameranú na rekonštrukciu a rozvoj kultúrneho dedičstva.
R. Cicutto: Nikto sa na nás neobrátil s ponukou na využitie amfiteátra
V predchádzajúcich vydaniach Piešťanského týždňa sme sa zaoberali témou prírodného amfiteátra v Piešťanoch. Tentoraz  v rozhovore s prvým mužom mesta Remom Cicuttom prinášame jeho vyjadrenia.
V Drahovciach zhorela kúpeľňa, našli v nej bandasku s toluénom
V rodinnom dome na Južnej ulici v Drahovciach kompletne vyhorela kúpeľňa majiteľky domu, ktorá bola v tom čase v zahraničí. Požiar, ktorý hasičom zahlásili v utorok o 18.43 h ešte pred príchodom jednotky čiastočne uhasil spolumajiteľ domu. Keď tam príslušníci HaZZ dorazili, silne zadymenú kúpeľňu a ostatné miestnosti odvetrali.  V kúpeľni boli ešte skryté ohniská, ktoré dohasili vedrom vody. Objavili v nej bandasku s toluénom. Rodinní príslušníci nevedeli povedať, čo sa v horiacej kúpeľni stalo. Príčinu požiaru zisťujú.
Piešťanka zachránila život žiačky materskej školy
Za hrdinský čin – záchranu života dieťaťa odmenili Piešťanku ocenením. Adriana Kikušová si z rúk vedúceho štátnej rady pre vzdelanie, šport a kultúru Christiana Oxonischa prevzala v priestoroch viedenského magistrátu celoštátne vyznamenanie. V piatok 6. decembra teda dostala zaujímavý mikulášsky darček.
Živé robotnícko-roľnícke šachy vo Vrbovom
Živé šachy budú novinkou ôsmeho ročníka multimediálneho festivalu Vrbovské vetry. Účasť zatiaľ potvrdili reggae legenda Švihadlo, nemenej legendárna Zuzana Michnová so skupinou Marsyas, či populárna kapela Buty.
Iveta Bartošová prišla v sprievode osobného strážcu
Návštevníci Domu umenia mohli po dlhšom čase zažiť atmosféru televízneho natáčania hudobného programu. Spevák a  organizátor Otto Weiter si do Piešťan pozval hostí, aby spoločne pripravili podujatie s názvom Senzi Vianoce 2013. Známe, hlavne repeťácke pesničky a melódie, bolo možné počuť v utorok 3. decembra večer.
Vacuumschmelze – firma s najväčším počtom zamestnancov v regióne
Na čele slovenskej pobočky Vacuumschmelze stojí jej riaditeľ Dr. Franz-Josef Schulte. Piešťanský týždeň sa s ním zhováral, prečo si spoločnosť vybrala práve Hornú Stredu aj o tom, ako sa jej darí zvládať hospodársku krízu.
Volejbalový tréner Kravárik skončil pri reprezentácii
Piešťanský rodák Andrej Kravárik ukončil po dvoch rokoch pôsobenie pri reprezentácii volejbalistov SR v úlohe asistenta trénera. K odchodu z realizačného tímu ho donútili okolnosti v osobnom živote. Koncom novembra ho totiž ako bývalého olympionika zaradili v jeho druhom domove v Grécku, kde žije, hrá a trénuje už od roku 1996, do policajného rezortu, vďaka čomu bude dostávať doživotnú rentu a stáva sa štátnym zamestnancom.
Florbalisti FBC Páv premiérovo na domácej palubovke
Florbalisti piešťanského klubu FBC Páv prvýkrát v histórii hostili domáce ligové kolo, keď v sobotu 30. novembra privítali mužstvá zo Skalice, Serede a Púchova.  S prvými dvomi mužstvami si aj zmerali sily vo vzájomnom zápase. V prvom stretnutí podľahli silnej Skalici 3:10, no v druhom zápase si napravili chuť a zdolali Sereď 7:3. Ďalšie kolo druhej florbalovej ligy privíta Dubnica nad Váhom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína