Útulok pripravuje koterce na zimu

  • Spravodajstvo
  • 7. decembra 2013, 12:58
  • Autor:ip

Obyvatelia piešťanského útulku sa pomaly pripravujú na znižujúce sa teploty vzduchu a zimné počasie.

V minulých rokoch pracovníci zbierali posteľnú bielizeň. Tentoraz od tejto akcie upustili. Vo štvrtok 26. novembra však v mestskom kultúrnom stredisku pripravili poslednú tohtoročnú burzu na podporu zvierat z útulku.
„Prípravy na zimu sú u nás už klasické. Zmenou je, že nerobíme zber bielizne, ale potrebujeme deky či koberce. Tie nám ľudia nosia sporadicky. Vo vnútorných bunkách s kúrením sú psy pred zimou chránené. Tie, čo sú vonku, majú búdy vystlané. Nie všetky zvieratá však pri sebe znesú deky a koberce, preto ich neustále trhajú,“ povedala pre Piešťanské týždeň predsedníčka organizácie Útulok Piešťany Ľubomíra Baleková.
Podľa nej psy majú pred búdami drevené palety s kobercami, aby neležali na betóne. Pracovníci Slobody zvierat postupne na otvory búd montujú plastové pásy a na koterce dávajú lexan, ktorý chráni psov pred nepriaznivým počasím.
„Krátkosrsté psíky, ak sa dá, umiestňujeme do prednej časti útulku, kde je kúrenie. Žiaľ, pre všetky tam miesto nie je. Dúfame, že tohtoročná zima nebude krutá,“ dodala Ľ. Baleková. Tiež spomenula, že útulku by ľudia pomohli najmä tým, keby si adoptovali zvieratko, prípadne v zimných mesiacoch psov prichýlili do dočasnej opatery.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina