Tvarohová roládka s ovocím

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. decembra 2013, 09:10
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
Cesto: 5 ks vajcia, 150 g hladká múka, 100 g práškový cukor, 50 g kryštálový cukor
Krém: 250 g jemný tvaroh, 125 g maslo, 2 ks vanilkový cukor
Poleva: 100 g várová čokoláda, 25 g Cera

Technologický postup:
Cesto: Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vymiešame s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Spolu jemne premiešame, pridáme múku, zľahka zamiešame. Hotové cesto vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka rozotrieme a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C dozlata. Hotové cesto vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a odstránime papier. Cesto prekrojíme na dve polovice. Navrstvíme naň krém, rozotrieme, hrubšiu vrstvu necháme na začiatku, vložíme do nej nakrájané ovocie, stočíme. Potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Krém: Tvaroh vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Maslo vymiešame do peny, pridáme tvaroh a vanilkový cukor.
Poleva: Ceru roztopíme nad parou, pridáme várovú čokoládu, necháme roztopiť a potierame roládu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 6. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany životného prostredia pred ničením počas vojny a ozbrojeného konfliktu.…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 8. novembra. Tento deň je Svetovým dňom urbanizmu a Svetovým dňom röntgenológie a röntgenológov. Meniny má dnes…
  • 08.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Najlepším miestom pre život v regióne je v obci Trebatice. Vyplýva to z porovnania podľa aplikácie MuMAP Najvyššieho kontrolného úradu…
  • 06.11.2025, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
sobota, 8. novembra 2025
Meniny má Bohumír, zajtra Teodor