Na dobré miesta čakali rybári celú noc

  • Spravodajstvo
  • 7. decembra 2013, 15:27
  • Autor:ml/vd

Na vychytené rybárske miesta počas tohtoročných Katarínskych pretekov v Piešťanoch čakali skalní už od piatkového večera.

Podujatie na Obtokovom ramene rieky Váh sa začalo oficiálne v sobotu 23. novembra. Súťaž je medzi rybármi veľmi obľúbená, pretože vyznávači tohto športu si zmerajú sily i zručnosti a bonusom je kapor na vianočný stôl.
„Prví účastníci čakali na lístky už od neskorých večerných hodín, aby získali správne miesta, o ktorých si mysleli, že im prinesú úspech v podobe víťazného úlovku,“ povedal pre Piešťanský týždeň predseda Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Piešťanoch, Martin Lipka.
Tento rok sa katarínskej rybačky zúčastnilo 193 rybárov. Na prvej priečke sa umiestnil Peter Matuška z Dubnice nad Váhom s 2840-gramo-vým kaprom, druhé miesto získal Milan Drahovský z Piešťan, ktorý ulovil 2770 gramov ťažkého kapra, tretí skončil Jozef Gašpar z Moravian nad Váhom. Tomu sa podarilo chytiť kapra s hmotnosťou 2,67 kg. Na vianočné stoly tak v ten deň celkovo poputovalo 162 kusov, ktoré spolu vážili vyše štyristo kilogramov.
„Nebola to ešte posledná rybárska akcia v tomto roku. V sobotu 7. decembra sa uskutočnia taktiež na Obtokovom ramene preteky v love rýb udicou. Bude to už 15. ročník Memoriálu E. Balážika,“ zdôraznil šéf rybárov. Pri tejto príležitosti pozýva do Piešťan všetkých, ktorí majú záujem vidieť v akcii popredných slovenských a českých pretekárov v tejto rybárskej disciplíne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina