Piešťanskí vodnopólisti ovládli Slovak Open Masters

  • Vodné pólo / Šport
  • 5. decembra 2013, 13:07
  • Autor:R. Chlpek

Veteráni KVP Kúpele Piešťany ukončili sezónu na 14. ročníku medzinárodného vodnopólového turnaja pod názvom Slovak Open Masters 2013 Bratislava v dňoch 22.-23. novembra. Na turnaji hrali hráči starší ako 35 rokov a Piešťanci sa v konkurencii ôsmich družstiev zo šiestich štátov stali jeho víťazom.

Okrem piešťanských vodných pólistov sa turnaja zúčastnili domáca Slávia UK Bratislava, Tipo Budapešť, CZ Belehrad, výber Čiech, VK Omiš, Stara Sava Záhreb a Dynamo Ľvov. Družstvá boli rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín.
Piešťanci svoju skupinu „B“ vyhrali, keď zdolali ukrajinské Dynamo Ľvov 7:6. Tri góly strelil Polák a po jednom pridali Brna, Adamkovič, R. Berlanský a Ferančík. V druhom stretnutí zvíťazili nad výberom Čiech rozdielom triedy 10:2, keď sa presadil päťgólový Ferančík, po dva góly pridal Polák a M. Petričevič a jeden Tichov. Posledný zápas skupiny medzi Piešťanmi a Starou Savou Záhreb bol zároveň súbojom o víťazstvo v skupine. Stretnutie bolo veľmi vyrovnané a v riadnom hracom čase sa skončilo remízou 5:5, keď po dva góly dali Polák a Ferančík, jeden Racík. Nakoľko Piešťany a Záhreb získali rovnaký počet bodov, vzájomný duel sa skončil remízou a taktiež obe mužstvá strelili rovnaký počet gólov, o víťazovi skupiny rozhodli pokutové hody. Kým Chorváti jeden hod nepremenili, na strane Piešťan boli úspešní Polák, Adamkovič i Ferančík.
V zápase o tretie miesto zvíťazila CZ Belehrad nad Starou Savou Záhreb 6:5. Vo finále sa hráči KVP stretli s víťazom A-skupiny, domácou Sláviou UK Bratislava, nad ktorou zvíťazili 7:5 a stali sa víťazom podujatia. Vo finále boli dvakrát strelecky úspešní Polák a R. Berlanský, po jednom góle strelili Brna, Adamkovič a M. Petričevič.

Zostava KVP: Chlpek, Tichov, Brna, Racík, Repáš, R. Berlanský, Adamkovič, Hašek, M. Petričevič, Papcun, Ferančík, Polák

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava