Bojovník Matúš Janči sa stal MMA šampiónom

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. decembra 2013, 12:41
  • Autor:PSch/th

Zápasníci piešťanského klubu Styx Fighters Gym sa z finančných dôvodov nemohli zúčastniť dvoch veľkých svetových pohárov vo Švajčiarsku a Taliansku, no dostali pozvánku reprezentovať svoj klub a, samozrejme, aj Slovensko na prestížnom rakúskom galavečeri pod názvom Vendetta VIII – Still Number One, ktorý sa konal 23. novembra vo Viedni. Piešťanci túto pozvánku neodmietli, a tak sa v Rakúsku predstavili Matúš Janči v štýle MMA (ultimátne zápasy) vo váhovej kategórií do 84 kg a Martin Hauser v štýle K-1 v ťažkej váhe nad 93 kg.

M. Janči súťažil v pyramíde MMA podľa profesionálnych UFC pravidiel, čo bola jeho premiéra podľa tzv. plných pravidiel s povolenými údermi s lakťami. V prvom zápase si zmeral sily s domácim šampiónom Arbim Agujevom, ktorý sa už v prvej minúte vďaka Jančiho obrane zranil natoľko, že nemohol pokračovať v zápase. Vďaka tomu Janči postúpil do finále, kde ho čakal maďarský šampión Mate Galabacs, ktorý vo svojich posledných šestnástich zápasoch nepoznal porážku. Narazil však na M. Jančiho, ktorý ho porazil už v prvom kole na techniku „triangel“, čo je škrtenie nohami v boji na zemi, a stal sa profi MMA šampiónom. Je to obrovský úspech tohto iba 21-ročného športovca, ktorý zápasil aj napriek chorobe.
M. Hauser si zopakoval minuloročný zápas z Prievidze s Muamarom Tufekčičom, keď tomuto profesionálovi vydržal vzdorovať iba 40 sekúnd a prehral na KO. Tentoraz však zápas prebiehal v úplne inom duchu. V dramatickom dueli síce vyhral Tufekčič na body 2:1, ale Piešťanec predviedol skvelý boj, keď súperovi nedovolil takmer nič, o čom svedčí aj tesná bodová výhra.
Obaja reprezentanti dostali pozvánku na ďalšie podujatia a už teraz sa tešia na nové výzvy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina