V Piešťanskom týždni 49 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 2. decembra 2013, 10:57
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Polícia objavila v byte mŕtvu starenku

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni iba jeden výjazd. Zavolali ich otvoriť byt na Winterovej ulici, do ktorého sa v piatok 29. novembra nemohli dostať, pretože majiteľka neotvárala. Ešte pred príchodom jednotka HaZZ však situáciu vyriešila polícia, ktorá vykopla dvere. V byte našli telo mŕtvej 82-ročnej ženy, lekár potvrdil exitus.
Za bývalé WC ponúkli dvojnásobok ich hodnoty

Poslanci mestského zastupiteľstva budú rozhodovať o predaji dvoch objektov bývalých verejných toaliet v Piešťanoch. Finančná komisia na svojom zasadnutí odporučila predať nehnuteľnosti na Winterovej a Staničnej dvom podnikateľským subjektom.
O návrhu rozpočtu mesta na budúci rok sa rokovalo už od septembra

Komisie a mestská rada prerokovali návrh rozpočtu Piešťan na rok 2014. Poslanci o financovaní budú rozhodovať počas najbližšieho stretnutia mestského zastupiteľstva. Prednostka radnice Denisa Bartošová v rozhovore pre Piešťanský týždeň uviedla niekoľko detailov z prípravy návrhu budúcoročného rozpočtu.
Dá sa piešťanský amfiteáter ešte zachrániť?

V minulotýždňovom vydaní Piešťanského týždňa témou čísla bol materiál pod názvom Prírodný amfiteáter je v kóme už viac ako štvrťstoročie. Problém s amfiteátrami či premietaním pod holým nebom však nemá len kúpeľné mesto. Podľa našich zistení jednou z ciest záchrany je podmienka splnenia ich multifunčnosti.
Sexuálna výchova nie je o praktikách sexu 

"Podľa mňa záleží od školy, akým spôsobom pristupuje k sexuálnej výchove," povedala na úvod nášho rozhovoru piešťanská psychologička Zuzana Táborská.  "A tiež najmä od učiteľa. Sú bohužiaľ takí, ktorí sa týmto témam vyhýbajú, pretože je to oblasť veľmi citlivá a nie vždy sú pripravení na interpretáciu týchto javov, ale keby sme sa mali na to pozrieť globálne, myslím si, že tieto predmety by mali byť dostačujúce na to, aby objasnili základné veci ako je reprodukcia, ochrana zdravia pred sexuálne prenosnmými chorobami, výchova k manželstvu a rodičovstvu, pretože ľudia si často predstavujú pod pojmom sexuála výchova, že im tu nejaké sexuálne praktiky učíme, ale naopak, je to o zodpovednom prístupe k sebe samému, k vlastnému telu a taktiež k správaniu sa v partnerských vzťahoch."
Pátrač sondujúci v hlbinách neznámej hudby

Na webovej stránke www.mixcloud.com má jedno zo svetovo najuznávanejších mien, DJ Paul van Dyk, 27 000 stálych poslucháčov. Mladý Piešťanec Adam Kvasnica ho doťahuje takmer na vlások – jeho mixy oslovujú takmer 26 tisíc fajnšmekrov muziky z celého sveta.
Veľké Kostoľany na jeseň doma neprehrali, vonku sa im príliš nedarilo 

Futbalový klub TJ Družstevník Veľké Kostoľany hrajúci v piatej lige západ prezimuje na ôsmej priečke tabuľky. Počas jesennej časti sa Kostolancom darilo najmä na domácej pôde, kde nepoznali trpkosť prehry. Horšie to bolo na ihriskách súperov, kde sa im príliš nedarilo, no v ďalšej časti sezóny to majú v pláne zlepšiť a chcú sa v tabuľke posunúť na vyššie priečky. Piešťanskému týždňu pomohol zhodnotiť prvú polovicu súťaže tréner Veľkých Kostolian Roman Polčík.
Bojovník Janči sa stal MMA šampiónom, Hauser tesne prehral

Zápasníci Piešťanského klubu Styx Fighters Gym sa z finančných dôvodov nemohli zúčastniť dvoch veľkých svetových pohárov vo Švajčiarsku a Taliansku, no piešťanskí bojovníci dostali pozvánku reprezentovať svoj klub a samozrejme aj Slovensko na prestížnom rakúskom galavečeri pod názvom "Vendetta VIII – Still Number One", ktorý sa konal 23. novembra vo Viedni. Piešťanci túto pozvánku neodmietli a tak sa v Rakúsku predstavili Matúš Janči v štýle MMA ( ultimátne zápasy ) vo váhovej kategórií do 84 kg a Martin Hauser v štýle K-1 v ťažkej váhe nad 93 kg.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina