Bohatý vianočný program na Kúpeľnom ostrove

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. novembra 2013, 10:32
  • Autor:(SLK)/red Foto: archív (SLK)

Vianoce otvárajú srdcia a sú štedré na ľudskosť, lásku, toleranciu, spolupatričnosť, štedré na úsmev i vľúdne slovo, štedré na pokoj a pokoru. Venujme preto dlhé zimné večery stretnutiu s rodinou a priateľmi, pripomeňme si tradície, započúvajme sa do vianočných príbehov a melódií a objavíme to pravé čaro sviatočných dní.

Kúpele Piešťany vám ponúknu niekoľko príležitostí prostredníctvom bohatého kultúrneho programu.
Kúpele sa na Vianoce pripravujú už od soboty 30. novembra, keď sa na Kúpeľnom ostrove slávnostne rozsvieti vianočný stromček. Námestíčko pred kúpeľným domom Danubius Health Spa Napoleon bude zdobiť približne päť metrov vysoký smrek pichľavý.
Zaujímavosťou je, že po prvýkrát bude tento nenahraditeľný symbol Vianoc mobilný, vysadený v črepníku. K vianočnej atmosfére zaiste prispejú koledy v podaní folklórneho súboru Kornička a Škrupinka, vôňa medovníkov a krásne zahreje vianočný punč alebo čaj. Ak by vás však dostatočne nezahrial, nezabúdajte, že to máte iba na skok do bahniska alebo zrkadliska, ktoré vás zaručene nielen zohreje, ale i uvoľní svalstvo, pôsobí protistresovo, energizujúco a detoxikačne, čo pred vianočnými nákupmi a upratovaním určite oceníte.
Už v nedeľu 1. decembra zapálime prvú sviečku na adventných vencoch. Tradičným sa stalo i rozsvecovanie osemramenného svietnika pri príležitosti židovského sviatku Chanuka, ktorý sa tento rok pripomenie 4. decembra pred kúpeľným domom Danubius Health Spa Irma.

Ako malý predvianočný darček kúpele pripravili vystúpenie jedného z najúspešnejších amerických černošských zborov Howard Gospel Choir z Howard University vo Washingtone. Tento zbor je držiteľom množstva ocenení a počas existencie dosiahol veľmi vysoký umelecký štandard, jedinečný hudobný výraz a zvuk.
Účinkoval pri mnohých významných príležitostiach v Bielom dome, v budove Kapitolu, okrem iného aj na oslavách inaugurácie amerického prezidenta Baracka Obamu a spoluúčinkujú po boku hviezd ako sú Stevie Wonder, reverend James Cleveland či The Clark Sisters. Napriek všetkým dosiahnutým úspechom je hlavným cieľom zboru hudbou a piesňou šíriť evanjelium. Zbor, práve oslavujúci 45. výročie vzniku, predstaví v Piešťanoch časť svojho repertoáru, ktorý zahŕňa súčasný i tradičný gospel, cirkevné hymnusy, černošské spirituály a klasicky aranžované chorály. Tento vianočný darček si môžete rozbaliť už týždeň pred Vianocami, v utorok 17. decembra v Kongresovom centre.

Zlatá nedeľa, 22. decembra, bude venovaná príbehu narodenia Krista a príchodu pastierov k jasličkám v podaní Svatováclavského chrámového sboru Dolní Bojanovice, ktorý vystúpi v Grand Restaurant secesného hotela Danubius Health Spa Resort Thermia Palace s tradičným koncertom Česká mše vánoční. Toto výnimočné hudobné dielo Jana Jakuba Rybu je aj 200 rokov po svojom vzniku symbolom Vianoc nielen v Čechách.
A čo takto zažiť „Vianoce trochu inak“? Legendárna piešťanská skupina Váh River Band zahrá v štýle country i vianočné piesne, a to v Kongresovom centre deň pred Štedrým dňom – 23. decembra.

Vyvrcholením vianočného programu v piešťanských kúpeľoch bude nepochybne galaprogram Letom svetom v podaní unikátnych Diabolských huslí pod vedením Jána Berkyho-Mrenicu mladšieho s uznávanou multižánrovou speváčkou Janou Orlickou deň pred Silvestrom, 30. decembra. Svojím temperamentným vystúpením nás dokonale pripravia na oslavy začiatku Nového roka 2014!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav