Za tri – až osem dávok drogy hrozí Hlohovčanovi trojročné väzenie

  • Spravodajstvo
  • 28. novembra 2013, 11:23
  • Autor:krpz

Prečítajte si policajné správy z trnavského kraja.

Príslušníci polície zadržali v Hlohovci, na ceste pri športovej hale, 54 ročného muža pre podozrenie, že má u seba drogy. Na základe následného príkazu na osobnú prehliadku vydal plastové vrecko so sušenou rastlinou. Expertízne skúmanie potvrdilo, že vo vrecku mal konopu, z ktorej by sa dalo vyrobiť tri až osem jednorazových dávok drogy. V utorok (26.11.) polícia obvinila Daniela z Hlohovca z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania z nimi. Za takúto formu drogovej trestnej činnosti je možné uložiť odňatie slobody až na tri roky.

Príležitosť robí zlodeja platilo v prípade krádeže, ktorá sa stala v nedeľu (24.11.) okolo desiatej večer. Dvaja muži prechádzali po Ulici T. Tekela v Trnave a všimli si mierne pootvorené pivničné okno. To im vnuklo myšlienku niečo ukradnúť. Spoločnými silami sa im podarilo prekonať zaisťovací mechanizmus vetrania, a dostať sa do pivnice už nebol problém. Jeden páchateľ kradol vo vnútri a druhému vonku podával nakradnuté veci. Odcudzili brúsku, vŕtačku, maliarske potreby a ďalšie elektrické a mechanické náradie. Každý časť náradia zobral so sebou, no po prejdení pár metrov ich chytili policajti obvodného oddelenia. Po vykonaní procesných úkonov polícia obvinila 37 ročného Rastislava a 32 ročného Tomáša z okresu Nové Mesto nad Váhom z krádeže a porušovania domovej slobody. Hrozí im odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky, keďže boli za posledný rok za takúto trestnú činnosť odsúdení.

Policajti PMJ chytili vlamača, ktorý je podozrivý celkovo zo šiestich  krádeží, priamo pri čine v jednej z trnavských pivníc. V utorok (26.11.)  v Trnave na Bratislavskej ulici vnikol v nočných hodinách, bez použitia násilia, do obytného bloku a vlámal sa do pivnice. Ukradol odtiaľ bicykel, alkohol a potraviny, no s nakradnutými vecami nestihol odísť. Na chodbe pred pivnicou ho zadržali policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky.  Z ďalšieho vyšetrovania vyplynulo, že zadržaný muž má na svedomí sériu ďalších vlámaní. Noc predtým ukradol z pivnice na Jiráskovej ulici pneumatiky v hodnote 350 Eur. Následne ich za 60 Eur predal neznámej osobe. Pri ďalšej krádeži vlámaním odcudzil bicykel. Začiatkom októbra sa bez použitia násilia dostal do obytného bloku Na Ulici A. Kubinu. Šiestim majiteľom vykradol skladové priestory na medziposchodí. Ukradol im pracovné náradie, elektroniku, potraviny, rybárske vybavenie. Majiteľom pivníc a skladových priestorov spôsobil celkovo škodu za takmer 4000 Eur.  Polícia z krádeží vlámaním a porušovania domovej slobody obvinila 38 ročného Ivana z Trnavy, ktorý bol už v minulosti trestaný. Zároveň bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade uznania viny mu hrozí väzenie na dva roky.

Priamo po krádeži v obchodnom centre na Ulici F. Urbánka v Trnave chytili zlodeja policajti. Zákazník si v utorok v športovej predajni vybral viacero kusov oblečenia na vyskúšanie do kabíny. Niektoré vrátil predavačke a na niektorých odstránil bezpečnostné ochranné zariadenie. Tie si vložil do tašky, no pri východe z predajne sa spustilo signalizačné zariadenie. Zlodej sa dal na útek, ale pred centrom ho chytila policajná hliadka. Následne ho polícia obvinila z krádeže, za ktorú môže dostať trest odňatia na šesť mesiacov až tri roky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel