TRNAVA: Portál za vyše stotisíc eur ukážu neskôr

  • Spravodajstvo
  • 28. novembra 2013, 10:08
  • Autor:sita

Internetový portál o cestovnom ruchu v Trnave za viac ako 100-tisíc eur sprístupní radnica až vo februári 2014. V decembri bude spustená jeho testovacia verzia, ktorá však nebude zverejnená. Agentúru SITA o tom informovala Jana Gmitterová z Mestského úradu v Trnave.

Mesto Trnava ešte v júni podpísalo zmluvu so spoločnosťou Marketinx na dodávku multimediálneho obsahu portálu za 40 tisíc eur a so spoločnosťou Lomtec na dodávku samotného portálu za 68 tisíc eur. Dielo malo byť hotové v novembri.

Podľa Gmitterovej dodávateľ už odovzdáva posledné položky multimediálneho obsahu a spoločnosť Lomtec dokončuje vývoj modulov a export dát. V priebehu decembra bude spustená testovacia verzia portálu, na ktorej sa bude samospráva snažiť odstrániť prípadné nedostatky a doladiť obsahové detaily.

,,Trnavčania a návštevníci budú môcť na portáli nájsť napríklad rôzne zaujímavé informácie o pamiatkach, ktoré budú spracované odborne, ale neformálne. Po prvý raz ponúkneme aj filmové pohľady na skvosty historického centra Trnavy a okolia z vtáčej perspektívy. Novinkou bude aj pôvabne spracovaný prehľad možností vínnej turistiky,“ priblížila dielo Gmitterová.

Portál bude súčasťou projektu komplexnej podpory cestovného ruchu, na ktorý získala Trnava nenávratný finančný príspevok 165-tisíc eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. V rámci neho majú vzniknúť aj publikácie, ktoré prvé slobodné kráľovské mesto na území Slovenska predstavia ako zaujímavú turistickú destináciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel