Piešťanskí florbalisti získali prvé body

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. novembra 2013, 11:10
  • Autor:th

Florbalisti FBC Páv Piešťany odohrali v sobotu druhé dvojkolo druhej ligy, ktoré sa odohrávalo v Trenčíne. Piešťanci sa najskôr stretli s Topoľčanmi, na ktoré však nestačili, a prehrali 5:9. V druhom zápase si napravili chuť, Trenčín zdolali 8:5 a získali prvé body v sezóne.

Rebels Topoľčany – FBC Páv Piešťany 9:5 (2:0, 2:4, 5:1)
Zápas s Topoľčanmi prebiehal v pokojnom tempe a hralo sa skôr takticky. Do poslednej tretiny Páv vstupoval za remízového stavu, keď vyrovnali hráči Topoľčian skóre na 4:4 v poslednej minúte druhého dejstva. Po úvodnom buly na začiatku tretej tretiny zvyšoval súper už po 19 sekundách na 5:4. Krátko nato hrali Piešťanci v oslabení a opäť sa skóre menilo v prospech súpera na 6:4. Tretia tretina bola pre FBC Páv katastrofálna, prehrali ju 1:5 a celkovo Topoľčanom podľahli 5:9.
Góly FBC: Pazderka a Šerjenik po 2, Kromholc

Panthers Trenčín – FBC Páv Piešťany 5:8 (0:4, 4:2, 1:2)
Piešťany od začiatku hrali svoju hru, takticky vyčkávali, prečíslovali súpera, čo sa ukázalo ako úspešné a znamenalo to rozdiel v skóre 4:0 po prvej tretine. Na začiatku druhej časti však poľavili a skóre sa rapídne znížilo na 3:4. Do konca druhej tretiny sa florbalisti FBC Páv dokázali upokojiť a nechali behať súpera, ktorý nervózne a agresívne napádal hráčov Piešťan, o čom svedčí aj množstvo vylúčení. Do konca tretiny sa Piešťancom podarilo odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov – 6:4. V tretej tretine sa zabetónovali v obrane a pustili za chrbát svojho brankára len jednu loptičku. Správnou voľbou sa ukázali protiútoky. Hostia skóre zvýšili ešte na 8:5. Piešťanský brankár vychytal množstvo príležitostí a stal sa najväčšou hviezdou kola v tíme.
Góly FBC: Šerjenik a Urland po 2, Pazderka, Kromholc, Hetteš, Polák
O piešťanských florbalistoch sa dočítate aj v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj