V Piešťanskom týždni 48 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 25. novembra 2013, 12:56
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Pobedim zažil živé divadlo – horela opona kultúrneho domu, zhorel človek
V Kultúrnom dome v Pobedime zhorela opona, všade bolo plno dymu, na parkete i stoloch kvílili zranení a v tme sa dožadovali pomoci. Bol tu aj muž, ktorý následkom silných popálenín skonal. Takúto situáciu namodelovali v piatok 15. novembra hlavní aktéri nočného taktického cvičenia, hasičov a záchranárov Integrovaného záchranného systému. 
Cez voľby museli prikúriť
Piešťanci sa v druhom kole volieb do vyšších územných celkov podobne veľmi nehrnuli. Do volebných miestností sa v sobotu 23. novembra po troškách trúsili ľudia v dôchodcovskom, ale aj v strednom veku. „Volebný maratón“ od siedmej rána do desiatej večer prebehol bez väčších ťažkostí.  V okrese Piešťany účasť tentoraz nepresiahla ani 13 percent.
Tibetský expremiér Piešťancom vytkol plytvanie s energiou. 
Po prvýkrát na Slovensko zavítal bývalý premiér tibetskej exilovej vlády Samdhogn Rinpoche. Za miesto svojho dvojdňového pobytu si vybral práve Piešťany. „Zistil som, že sa u vás neplytvá energiou, s osvetlením. Svieti sa toľko, aby ľudia videli. Takto šetríte prírodné zdroje,“ povedal nám s výčitkou v hlase.
Smutné konce  amfiteátra
V jesennom opare pod nánosom napadaného lístia piešťanský prírodný amfiteáter vyzerá ešte schátralejšie, opustenejšie a smutnejšie, než inokedy. Oživuje ho len namaľovaná postavička čudného tvora, ktorú ktosi namaľoval pred jedným z vchodov. Tá paradoxne s okolitým prostredím priam satiricky hlása: Chop sa roboty, tvor hodnoty.
Titul Miss Piešťany 2013 získala Michaela Dihlová
V piešťanskom Dome Umenia sa uskutočnil finálový večer Miss Piešťany 2013. O titul najkrajšej Piešťanky zabojovalo v piatok 22. novembra dvanásť krásnych dievčat. Po dlhom vyberaní jedenásť člennej poroty sa víťazkou stala finalistka s číslom dvanásť, Michaela Dihlová. Okrem množstva cien získala postup do semifinálového kola Miss Slovensko 2014.
Ďalší maturanti so zelenými stužkami
Rady študentov, ktorí nosia na kabátoch zelené stužky nádeje sa po minulom týždni opäť rozšírili. Stužkové slávnosti si užili béčkari a déčkari z hotelovej akadémie, program predviedli i gymnazisti zo 4. C a elektrotechnici zo 4.B. Stužky si pripli i chalani zo Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch.
Hodnotenie jesennej časti futbalových klubov z Trebatíc a Vrbového
Futbalový OFK Trebatice má za sebou úspešnú jesennú časť futbalovej piatej ligy západ, ktorej s 39 bodmi suverénne kraľujú a majú úctyhodný desaťbodový náskok na druhý Boleráz. Futbalisti MFK Vrbové získali v jesennej časti tretej ligy západ 23 bodov a obsadili deviatu priečku.
Medailová žatva masters plavcov v Krakove
Za účasti 635 pretekárov zo 112 tímov z Poľska, Slovenska, Českej republiky, Litvy, Lotyšska, Ruska a Ukrajiny sa v dňoch 15.-17. novembra v poľskom Krakove konali Zimné majstrovstvá Poľska v plávaní masters. V silnej konkurencii sa na štart postavilo aj kvarteto pretekárov ŠPK Kúpele Piešťany Pavol Škodný, Juraj Horil, Lucia Vachanová a Anna Kičinová, ktorí vybojovali niekoľko cenných kovov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava