V Dolnom Lopašove budú mať Lepší víkend

  • Spravodajstvo
  • 20. novembra 2013, 10:30
  • Autor:sita(t)

Vyhnať nudu z dediny sa rozhodli mladí ľudia z Dolného Lopašova v okrese Piešťany. Na koniec novembra pripravili podujatie Lepší víkend s premietaním dokumentárnych filmov, divadlom, koncertom, výstavami, prezentáciami a rozprávaním zaujímavých ľudí. Podobné aktivity pre všetky generácie chcú v obci robiť pravidelne.

Lepší víkend otvorí v piatok 29. novembra vzácny dokument Dolný Lopašov v 60. rokoch, nasledovať bude rozprávanie mladých cestovateľov o ich putovaní po exotickým krajinách a niekoľko ďalších dokumentárnych filmov. V sobotu od rána sa začína Hravé dopoludnie, nasledovať bude spoločné čítanie, program pokračuje rozprávaním Dušana Ilenčíka o jeho ceste z Dolného Lopašova do San Francisca, divadelným predstavením, premietaním viacerých dokumentárnych filmov a koncertom kapely Funny Faces. Počas celého víkendu bude výstava historických fotografií z obce, ale aj výstava obrazov domácej maliarky Moniky Smutnej.

Podľa Jakuba Tomiša z iniciatívy Lepší Dolný Lopašov si mladí uvedomili, že ak chcú mať život v dedine lepší, musia sami k tomu prispieť. Súčasťou Lepšieho víkendu bude aj zbierka nepotrebných kníh, ktoré by mali nájsť svoje miesto v knižnej búdke – verejnej miniknižnici s názvom Ďakujem, sused. Všetky aktivity posledného novembrového víkendu v Dolnom Lopašove budú sprístupnené zadarmo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín