SÚŤAŽ: Domáca káva ako z kaviarne 3. časť

  • Spravodajstvo
  • 20. novembra 2013, 10:48
  • Autor:red (L)

Pripravili sme pre vás súťaž, v ktorej môžete počas celého roka získať kvalitné produkty značky Bosch pre vašu domácnosť. V mesiaci november súťažíte o kávovar Bosch TAS 2002EE.
V celoročnej súťaži hráte o hlavné ceny:
• práčku s pracím programom AlergiaPlus
• chladničku, ktorá udrží vaše potraviny 2x dlhšie čerstvé s CrisperBox/Hydrofresh
• umývačku riadu s HygienaPlus, ktorá odstráni 99,99 % baktérií z riadu

Podmienky súťaže:

V prvom čísle Piešťanského týždňa každého mesiaca nájdete článok so súťažnou otázkou. Na priložený súťažný formulár napíšete odpoveď na otázku a nalepíte tri kupóny, ktoré nájdete v 1., 2. a 3. čísle príslušného mesiaca. Do žrebovania o ceny daného mesiaca zaradíme každého, kto pošle súťažný formulár so správnou odpoveďou a tromi kupónmi. Mená výhercov uverejníme vždy v prvom čísle nasledujúceho mesiaca spolu s ďalšou súťažnou otázkou. Všetky kupóny, ktoré splnia podmienky mesačných súťaží, zaradíme do záverečného žrebovania o hlavné ceny.

SÚŤAŽNÁ OTÁZKA NA MESIAC NOVEMBER:

Čo neprečíta Tassimo z čiarového kódu na kapsuly T-Disk?

a) množstvo vody

b) čas sparenia

c) presnú teplotu

d) horoskop

Súťažný formulár s nalepenými kupónmi a odpoveďou doručte do redakcie Piešťanského týždňa, Teplická 63, 921 01 Piešťany, do piatka 22. novembra.

Kupujeme domáci kávovar: Páka alebo automatika?

V predchádzajúcich častiach nášho seriálu sme sa venovali kapsulovým kávovarom a klasickým kávovarom. V dnešnej časti sa pozrieme na espressá. Aby ste si mohli vychutnať vôňu čerstvo pomletej kávy každé ráno…… napríklad s automatickým espressom. Ak máte radi pohodlie, investujte do plnoautomatického espressa. Stlačením jediného tlačidla dokáže pomlieť kávu, pripraviť váš obľúbený nápoj aj speniť mlieko do vášho obľúbeného cappuccina.

Ako si vybrať automat?

Tlak na prípravu espressa v domácich podmienkach by sa mal pohybovať na úrovni 15 barov. Všímajte si aj rozmery a ergonómiu. Espresso po každom použití nebudete schovávať do škatule, preto by sa stroj mal di-zajnovo hodiť do vašej kuchyne. Espressá sa líšia aj kapacitou zásobníka na kávu a zásobníka na vodu. Ak však ráno vypijete jednu, dve kávy a nedelíte sa o stroj s celou kanceláriou, tento údaj nie je až taký podstatný. Podstatnejšie je nastavenie veľkostí šálok podľa toho, aký nápoj máte radi.

Niektoré modely sú obohatené o možnosť nahrievania hrnčekov. Najmä v zimnom období na nezaplatenie. Obrovskou výhodou je aj LCD displej, ktorý zjednoduší obsluhu pressostroja.

S mlynčekom či bez

Vôňa čerstvo pomletej kávy je neodolateľná. Ak si ju chcete vychutnať, kedykoľvek sa vám zažiada, nemáte o čom premýšľať. Pri niektorých modeloch si všimnite možnosť nastavenia hrúbky mletia a experimentujte, aká káva vám chutí najviac. Najnovšie modely melú kávu takmer úplne potichu a navyše expresne rýchlo.

Majte na to páky

Lacnejšie ako automatické espressá sú pákové stroje. Kávu si musíte zomlieť sami, prípadne kúpiť zomletú, nasypať ju do nadstavca a pripraviť si nápoj stlačením alebo otočením tlačidla. Pri vyšších radoch môžete, podobne ako pri automate, pripravovať dve kávy naraz. Vyberajte si však značkové modely, ktoré majú trvanlivé špičkové vyhotovenie a používajú kvalitné materiály a technológie.

Akú kávu?

Ak si kupujete kávu v predajni,informujte sa o hrúbke jej zomletia. Príliš jemná káva môže zaniesť filtre a vy si svoj lahodný nápoj z domáceho pressostroja nemusíte vychutnať. Pýtajte si kávu do pressostroja.

Slovník kávičkára: Čo je to Pannarello?

Ak milujete Latte Machiato alebo Cappuccino, toto slovo by vám nemalo byť cudzie. Pannarello nie je nič iné ako hubica na pressostroji, ktorá sa používa na spenenie mlieka. Zvyčajne ide o kovovú trubicu, ktorá je obalená v plastovom kryte a chrlí horúcu paru.

Kávovary a pressostroje kupujte iba v overených predajniach s istotou záručného a pozáručného servisu. Nechajte si poradiť od odborného personálu, čo sa vám najviac hodí. A ak nemáte hotovosť, nerobte si starosti, nákup na splátky to vyrieši za vás.

Chcete vyhrať kapsulový kávovar Tassimo? Zapojte sa do našej súťaže!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava