Podľa I. Babičovej Služby mesta Piešťany vykosené kríky majú nahradiť

  • Spravodajstvo
  • 19. novembra 2013, 08:12
  • Autor:ip

Poslankyňa za stranu SDKÚ-DS Iveta Babičová sa zaujímala o situáciu so zeleňou na sídlisku Adam Trajan.

Služby mesta Piešťany (SMP) požiadala o odpoveď na jej otázku, prečo pri kosení trávnika zamestnanci mesta zoťali aj novovysadené kríky. Počas novembrového zasadnutia zastupiteľstva ju zaujímala aj ďalšia otázka – záber verejnej zelene stavebnou firmou na Vážskej ulici.
I. Babičová pre Piešťanský týždeň o probléme vykosených kríkov povedala: „Obyvatelia jedného z činžiakov na Trajane sa príkladne starajú o zeleň pri dome. Oni si skrášlili stanovište smetných nádob popínavými rastlinami. Z iniciatívy Jaroslava Helera sa na Trajane svojpomocne vysadili kríky aj pri blízkom detskom ihrisku. Chceli tak spraviť bariéru pre deti, aby okolie bolo bezpečnejšie. Pracovníci služieb mesta im však kríky pri kosení zoťali.“
Podľa jej slov očakávala od SMP ľudskú odpoveď a ospravedlnenie s prísľubom, že zničenú zeleň nahradia. „Čo mi odpísali, ma pobúrilo, že v zmysle všeobecne záväzného nariadenia je zakázané svojvoľne vysádzať dreviny, záhony kvetov a úžitkové záhrady alebo inak zaberať plochy verejnej zelene. Dovolím si tvrdiť, že osemdesiat percent stromov a kríkov sme si na sídlisku vysadili sami," uviedla I. Babičová.
O probléme zelene sa viac dočítate v Piešťanskom týždni, najnovšie vydanie nájdete už ODDNES na pultoch svojich predajcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín