V Piešťanskom týždni 47 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 18. novembra 2013, 13:11
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Kukláči zhabali Piešťancom kilogram kokaínu
V Piešťanoch a v obci Banka zasahovali v pondelok 11. novembra kukláči. Špeciálne komando zaistilo kilogram kvalitného balkánskeho kokaínu v hodnote 100-tisíc eur a zadržalo niekoľko podozrivých osôb.
Zomrela bezdomovkyňa z domu hrôzy
Na chodníku na Žilinskej ceste zomrela 42- bezdomovkyňa Dagmar Semerádová z Piešťan, o ktorej sme písali pred dvoma týždňami v reportáži o dome hrôzy. Zaspala navždy v utorok 12. novembra pred treťou hodinou ráno. Našli ju mestskí policajti, ktorí ju v priebehu noci niekoľkokrát kontrolovali. Vonku bola zima a Dagmar aj s partnerom boli opäť pod vplyvom alkoholu. Bolo to len týždeň po tom, čo jej mesto ponúklo ubytovanie v zariadení sociálnej služby. Dagmar, jej priateľ i tretia bezdomovkyňa, ktorí prespávali na Jánošíkovej ulici to odmietli.
Na celé Piešťany zostalo iba jedno mestské verejné WC
Verejné toalety na Staničnej a Winterovej radnica už ponúkla na predaj. Podmienky verejnej obchodnej súťaže uverejnila na stránke mesta ešte v stredu 16. októbra. Ukáže len čas, či niekto bude mať o tieto nehnuteľnosti záujem. Jedno je však isté, jedinými klasickými verejnými WC na území Piešťan zostávajú tie na Nálepkovej ulici. Čo teda má spraviť človek, keď to zrazu na neho príde?
Centrum Vrbového má oživiť detské ihrisko
„Chceme bezpečné ihriská vo Vrbovom“ – to je motto novovzniknutého občianskeho združenia. Nesie názov Vrbové pre deti (VPD) a jeho zakladatelia majú pred sebou smelé plány. Podarí sa im v centre mesta vybudovať atraktívny priestor pre deti?
V Dubovanoch ako vo vyberanej kaviarni
Takmer tridsať vzoriek koláčikov mohli ochutnať návštevníci podujatia Duboviansky ovocný koláč, ktorý sa v obci konal už posledný raz.
Najvydarenejším číslom programu boli triedne pašie
Zelené stužky nosia pripnuté na hrudi aj študentky a študenti 4. A triedy Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Ich triedna učiteľka – Erika Horváthová, ktorá vyučuje chémiu, im mašličky pripínala v sobotu 16. novembra počas stužkovej slávnosti, ktorá sa konala v historickej sále Kursalonu. Slávnostne prestreté stoly, kvety, slzičky, ale aj úsmevy, malé tortičky s menami 29 maturantov i Gaudeamus ako vystrihnutý z notovej osnovy bez jediného zaváhania v texte.
Djokovičov tréner Vajda v Piešťanoch otváral tenisovú halu
Minulý štvrtok v piešťanskom HS Centre otvorili novovybudovanú tenisovú halu. Slávnostného otvorenia sa zúčastnilo niekoľko slovenských tenisových hviezd na čele s Mariánom Vajdom, bývalým tenisovým reprezentantom a súčasným trénerom jedného z najlepších tenistov sveta Novaka Djokoviča. Tento uznávaný tréner poskytol Piešťanskému týždňu exkluzívny rozhovor.
Čajky posilnila Kanaďanka Tamara Tatham
Piešťanské Čajky priviedli do svojich radov zaujímavú posilu. Stala sa ňou 28-ročná rodáčka z kanadského Toronta Tamara Tatham. Sympatická černoška vo svojej predošlej kariére pôsobila v Nemecku a vo Fínsku a svoju krajinu reprezentovala na Majstrovstvách sveta a na Olympijských hrách v Londýne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel