Tréner „havranov“ Milan Klement: Bude to boj až do konca

  • Hokej / Šport
  • 13. novembra 2013, 11:52
  • Autor:th

Hokejová extraliga má za sebou prvú tretinu, po ktorej sú hokejisti ŠHK 37 Piešťany na šiestom mieste. Výkony hráčov však nie sú optimálne, nedarí sa im najmä na domácom ľade a často sa strelecky trápia. Tréner Milan Klement teda nemá dôvod byť spokojný a Piešťanskému týždňu poskytol rozhovor, kde hovorí o príčinách nevyrovnaných výkonov „havranov“.

► Extraliga má za sebou tretinu sezóny. Ako ju hodnotíte?
– Každý vidí, že výsledky nie sú také ako minulý rok, hlavne doma, takže k spokojnosti je ďaleko. Začiatok sezóny nebol zlý, potom sme dostali „naložené“ od Trenčína a ďalšie zápasy doma nám nevyšli. Je to však hlavne o tom – ak by sme dali gól, tak sa nám hrá lepšie. Väčšinou inkasujeme ako prví a potom sa trápime. Šance si aj vytvoríme, len zakončenie je tragické.
► V čom teda vidíte najväčší problém?
– Je to, samozrejme, v nás, ale aj liga sa vyrovnala. Keď sme si minulý rok povedali – bránime, tak bránili všetky štyri päťky, teraz to tak nie je. V obrane je veľa dier a robíme zbytočné chyby a zatiaľ nás ani brankári nedržia tak ako minulú sezónu. V útoku nastali nejaké zmeny, prišli noví hráči, hľadáme vhodnú kombináciu zložení, takže než to všetko sadne, chvíľu to trvá.
► Minulý rok bola vašou hlavnou doménou defenzíva. Teraz to nie je až také slávne. Kde je chyba?
– Už som to spomínal pred začiatkom súťaže. Vytratila sa poctivosť a pokora. Nie je to ono. Každý si myslel, že to príde samo, pomaličky sa však z toho vyhrabávame. Dostali sme nejaké sankcie od prezidenta. Nastolil podmienky, ktoré musíme v ďalšej časti sezóny splniť. Sú dosť tvrdé, ale mohli sme to čakať.
Celý rozhovor s trénerom Milanom Klementom nájdete v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

ŠHK 37 pozýva!

Predstavujeme „havranov“: Richard Filip

Predstavujeme „havranov“: Adam Drgoň

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav