Prenájom za obradnú sieň znížili o 13 euro

  • Spravodajstvo
  • 12. novembra 2013, 14:24
  • Autor:jk

Petícia za zníženie prenájmu obradných siení sa na stoly piešťanských poslancov vracia ako bumerang. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) vo štvrtok 7. novembra opäť vyvolala diskusiu, ktorá trvala takmer dve hodiny.

Petíciu podpísalo 3586 občanov nesúhlasiacich so súčasnou výškou 110 eur za prenájom obradných miestností na Žilinskej a Bratislavskej ceste. Predseda petičného výboru Vladimír Šišovský na zasadnutí MsZ opätovne vystúpil s požiadavkou na odvolanie riaditeľa Služieb mesta Piešťany (SMP) a manažérky strediska pietny služieb. Oznámil, že na podateľňu mestského úradu podá ďalšiu petíciu, ktorá má doposiaľ 646 podpisov.
MsZ sa zaoberalo predovšetkým návrhom mestskej rady, ktorá odporučila za poskytnutie krátkodobého užívania Domov smútku v dĺžke trvania jeden aj pol hodiny účtovať 97 eur.
Viacerí poslanci vystúpili s námietkou, že kalkulácia ceny je zmätočná, nezodpovedá reálnym skutočnostiam a z toho dôvodu celý materiál žiadali stiahnuť. Primátor Remo Cicutto oponoval slovami: „Rokujme aj ďalšie dve hodiny, ale už to neodkladajme.“ Na zasadnutí bol prítomný aj riaditeľ SMP mesta Ernest Jančina. Poslancov upozornil, že predchádzajúca kalkulácia ceny vo výške 165 eur stanovili podľa zákona o cenách a poznamenal: „Neklamme ľudí v tom zmysle, že ich chceme obrať o peniaze.“Podľa neho 97 eur za prenájom domu smútku prináša organizácii minimálny zisk vo výške pár centov.
Viac sa dočítate v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré už oddnes nájdete na pultoch svojich predajcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav